Életmód

Döbbenetes felfedezés: hamarabb meghalhatnak a koronavírusból felépültek

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.02 | 16:18
  • trendindex: 12

A kutatás során arra jutottak, hogy a komolyabb vagy súlyosabb tüneteket mutató betegeknél megduplázódott a felépülést követő egy évben a halál kockázata.

Egy friss kutatás eredményei azonban nem éppen reménykeltőek. A Frontiers in Medicine szaklapban közölték azt a tanulmányt, amihez a kutatók közel 14 ezer beteg adatait dolgozták fel. A vizsgált személyek közül 178 betegnél súlyos, míg 246-nál enyhe vagy közepes tüneteket jegyeztek fel, a többieknek negatív lett a vírustesztje.

A vizsgálatba bevont valamennyi beteg felépült a betegségből, a kutatók pedig ezután nyomon követték, milyen volt a betegség alatti és az azt követő állapotuk.

A páciensek egy évvel a fertőzés után már vírusmentesek voltak, a családok ezért sem gyanakodtak a koronavírusra a halállal összefüggésben. Ennek oka, hogy a súlyos fertőzést túlélőknél bekövetkezett haláleseteket nem a betegség gyakori szövődményei váltották ki – hanem olyan dolgok, amiket korábban nem hoztak összefüggésbe a vírussal.

Láttad már legújabb videónkat? Ha nem, akkor nézz bele mielőtt tovább olvasnál!⤵️

A tudósok szerint mindez arra utal, hogy a betegek általános egészségromláson mentek keresztül a fertőzés alatt, ami sokkal sebezhetővé tette őket

– írta meg a Blikk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló