Életmód

Ha be akarsz csajozni, itt az ideje szakállat növeszteni

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.04 | 10:45

Elég sok fontos emberi tulajdonság van, ami szükséges ahhoz, hogy valaki jó pár legyen egy kapcsolatban: bizalom, őszinteség, nyitottság, de ha te már ezt mind kipipáltad, mégse találtad meg az igazit, ideje lenne kibővíteni valamivel a listát. Bizony, egy szép szakállal.

Fotó: Pixabay / Pexels
Fotó: Pixabay / Pexels

Mindenféle okosságot lehet olvasni a szakállnövesztés előnyeiről és hátrányairól, azonban azzal nem lehet vitatkozni, hogy a nők imádják. Legalábbis a The Journal Of Evolutionary Biology tanulmánya szerint, amelyből kiderült, hogy egy szakállas férfinak több magabiztosságot, érettséget és maszkulinitást tulajdonítanak a megkérdezettek.

Hogy megbizonyosodjanak a szakáll erejéről, a tanulmány készítői négy fotót mutattak a résztvevőknek.

  • Egy csupaszra borotvált arcot,
  • egy öt napos borostát,
  • egy tíz napja nem borotvált arcot,
  • és egy legalább négy hetes szakállat.

Arra kérték a hölgyeket, hogy 0-6 között értékeljék a négy fotót, melyen egyébként ugyanaz a férfi szerepelt, csak egy szoftver segítségével manipulálták az arcot férfiasabb, avagy nőiesebb vonásokkal. Az egyik csoport a rövidtávú kapcsolatok, a másik a hosszútávú kapcsolatok fényében értékelte a fotókat aszerint, mennyire találják vonzónak a képeken szereplő férfit.

8520 nő válaszát analizálták a tanulmány készítői, a következő eredményeket kapták.

Minden esetben sokkal jobban preferálták az arcszőrzetet, még ha az csak minimális is, mint a borotvált arcot.

A rövidtávú kapcsolatban a borostát sokkal izgatóbbnak találták, de a tartós kapcsolatra vágyók a szakállra tették le a voksukat.

Persze vegyük figyelembe azt is, hogy a kísérletet Ausztráliában végezték, nem pedig nemzetközileg, hiszen kultúránként is eltérő lehet a férfi-ideál, azonban elég árulkodó, hogy a legtöbben mégis inkább arcszőrzettel képzelik el jövendőbelijüket. Egy próbát megér, nem igaz?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló