Design

Menő retró órával érkezik a Hamilton

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.04.01 | 13:18

A fél évszázaddal ezelőtti modell drágább volt mint a Rolex, nem csoda, hogy még Bond is ezt viselte. Most megjelent a 2020-as kiadása.

1970-ben amikor megjelent a Hamilton Pulsar Time Computer elképesztő újdonságként csapott le az óraipar piacára. A színarany változat 1275 dollárba, az acél modell 275 dollárba került, ami azt jelenti, hogy korában drágább volt, mit a Rolex belépő modelljei amik 230 dollárba kerültek. Számolva az inflációval, és mostani viszonyok közé helyezve a Hamilton Pulsar kb 600.000 Forint volt akkoriban.

Az 1973-as Élni és halni hagyni-ban Roger Moore viselte ezt az órát, igen akkoriban ennyire menő volt, egy digitális óra.
Most 2020-ban, az 50. évfordulón új nevén Hamilton PSRként tért vissza. Pulsar nem lehetett, hiszen azt már megvette a Seiko, és egy egész márkát épített köré.

Méretében ugyan akkora mint az eredeti modell, 100 méteres vízállósággal, acél szíjjal érkezik, azonban lesz egy 100 darabos aranyszínű bevonattal ellátott kollekció is.

Az igazi újdonság a kijelzőben rejlik. Egy LCD/OLED hibrid kijelzőt kapott, amivel megmaradt a nosztalgia, viszont méltó társ a 2020-as években is, halványan mindig látjuk majd rajta az időt, viszont gombnyomásra élénken, ragyog fel a pontos idő.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló