Design

Íme a lebegő, zenélő, villogó okosfelhő otthonra

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.12 | 15:18

Ha hazaérsz, csak bekapcsolód a kis lebegő otthoni felhődet, amiből szól a zene és még villódzik is. Nem kérdés, hogy szükségünk van egy ilyenre, bár az ára elég borsos.

Elképzelésünk sincs, mi járhatott Richard Clarkson fejében, amikor két éve megalkotta a SmartCloud-ot, vagyis az okos felhőt, de nagyon örülünk, hogy ezt megtette. Clarkson felhője lényegében egy hangszóróval kombinált lámpa, ami a zene ritmusára villódzik.

Az első változatnak azonban van egy komoly szépséghibája: a felhő egy zsinóról lóg a mennyezetről, ami finoman szólva igencsak lerontja az összhatást.

Clarkson ezért idén feljebb tette a lécet és az intelligens felhőt kombinálta a Crealev levitációs technológiájával. Vagyis a kis felhőcske már nem a plafonról lóg be a szoba közepére, hanem kedvesen lebeghet például a dohányzóasztal fölött.

Nem kérdés, hogy egy ilyen kis felhőt mindenki szívesen látna az otthonában, azonban a SmartCloud első verzióját 3360 dollárért, vagyis körülbelül 900 ezer forintért kínálják.

Vélhetően a lebegő okos felhőért is hasonló árat fognak kérni, de az oksofelhők esetében is határ a csillagos ég. Vagy valamivel alatta.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló