Divat

Melania Trumpnak Európa az első, legalábbis ami a ruháit illeti

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.18 | 06:32

Az amerikai elnök felesége csendesen tiltakozna így, vagy csak simán jó az ízlése?

A szlovén származású Melania Trump európai gyökereit kommunikálja unos-untalan, és ezt a szokását megtartotta azóta is, amióta férje lett az USA első embere. Elég csak pár pillantást vetni az általa hordott kollekciókra. Ha valaki járatos a divat világában, akkor jó eséllyel felismeri, hogy melyik divatház öltözéke van éppen az amerikai First Ladyn. A 47 éves nő divattanácsadója ugyanis szintén európai: Hervé Pierre-nek hívják, aki Franciaországból vándorolt át a tengerentúlra.

Melanie bátran vesz fel olyan ruhadarabokat, melyekkel a férjétől eltérő álláspontot képviselhet: az „America First”-szlogen nála 2017-ben sem talált be. First Ladyként az első évét a nevesebb amerikai tervezők bojkottjának árnyékában csinálta végig: férje miatt többen megtagadták, hogy öltözékükben mutatkozzon nyilvánosan.

Közép-Európában, a szlovéniai Sevincában nőtt fel, mely a Balkán déli részén található, 100 kilométerre az olasz határtól. A ’90-es években a divat fővárosában, Párizsban élt, ahol modellként dolgozott, és csak 2006-ban kapott amerikai állampolgárságot.

Dolce & Gabbana, Del Pozo, Christian Dior, Emilio Pucci, Givenchy és Valentino öltözékeihez olykor merészen magas sarkú Christian Louboutin cipellőt húz; megteheti, hogy csakis a legdrágább divatházaktól vásárol.

Milliárdos feleségként

…számunkra elképzelhetetlen összegeket fordíthat megjelenésére a 47 éves asszony, és mióta elnökné lett, Herve Pierre is segíti, mire fordítsa elképesztő mennyiségű ruhapénzét.

Politikai terepen mozogva, a hatalmas napszemüvegek és öltönyösök közegében kell helyt állnia, karcsú alakját és szép haját jól kihangsúlyoznia.

A hírekben sok szó esik a politikáról; mi lenne, ha egy kicsit félretennénk ezt az egészet, és valamit élveznénk is?

véli a francia származású tanácsadó. Mrs. Trump a klasszikus vonalakat preferálja, mindig úgy fest, mint akit most húztak ki a skatulyából.

Májusban Szicíliában Trump neje egy 50 ezer dollárt érő D&G selyemkabátot villantott, mutatván, hogy van mit a tejbe aprítaniuk. De Marie Antoinette-hez is hasonlították már, amikor az Obamacare veszélybe kerülésének idején páváskodott: ekkor kis híján milliók estek el az egészségügyi ellátástól.

Mennybe menesztették viszont

…mikor a Fehér Ház udvarán gyerekekkel kertészkedett, egy alig ötven dolláros Converse csukában, és hozzá illő J Brand farmerben (185 dollár; na jó, a kockás Balmain ing 1100 dollárja már meredekebb tétel volt.)

On Friday, the first lady held a event in the White House @whitehouse Gardens ???, hosting local school children to help harvest the garden. ? Melania Trump ?harvested and planted vegetables ? in the White House Kitchen Garden on Friday with students from the Boys and Girls Clubs of Greater Washington. The first lady looked ready for fall in a red plaid button-down shirt featuring gold buttons from designer label Balmain @balmain ? along with Converse @converse sneakers ? & @jbrandjeans ?. #melaniatrump #melaniatrumpfashion #melaniatrumpstyle #hervepierre #donaldtrump #barrontrump #presidenttrump #President #america #ivankatrump #happywife #firstlady #flotus #washingtondc #whitehouse #jbrand #balmain #converse #husband #proudmom #proudwife #voguemodel #voguemagazine#peoplemagazine #fashionicon #glamourmagazine #fashionmodel #jackiekennedy

A post shared by Melania Trump (@melaniatrump.style) on

Melanie Ralph Laurent is hord, de felvesz nagyritkán olyan neves amerikai holmikat is, melyekben Michael Kors vagy Calvin Klein címke szerepel. Eltérően öltözködött Michelle Obama, akinek tényleg Amerika volt az első, ráadásul az újabb generációs tervezőket részesítette előnyben. De Laura Bush és Hillary Clinton is inkább a hazai márkákat viselte, említi meg az NBC.

Melania a legtöbb ruháját nem maga veszi, sőt – a divatházaknak fogalmuk sincs, hogy kin fogják viszont látni portékájukat. Ez eléggé szokatlan, főleg azok után, hogy Obama neje személyesen konzultált a neki dolgozó tervezőkkel. Persze az is megeshet, hogy Trumpné erről egyáltalán nem tehet – ez is a férje népszerűtlensége miatt sújtja őt. 17 cég, melynek termékeit a világ egyik legtöbbet fotózott nőjén láthatjuk, kerek perec megtagadta, hogy nyilatkozzon erről bármit is az AP számára. Ami azért is furcsa, mert Melania egykor a divatszakma dolgozója is volt. Mrs. Kennedyt annak idején bírálat érte, miért hord párizsi Chanel ruhát. Most pedig, az „America First”-érában mindenféle kritikával csínján kell bánni, főleg az elnök újabb bevándorlás-ellenes kijelentései kapcsán.

Trum mellett gyakran úgy jelenik meg, mint aki az adott eseményre „öltözik be”, például ikonikus piros Dior-dzsekit vett fel, mikor júliusban Párizsba tettek hivatalos látogatást. Általában profi, néha viszont nagyon belenyúl. Májusban például Szaúd-Arábiában a hagyományos fejkendőt tolta félre, hogy khakiszínű Ralph Lauren-ingruhája jobban kikandikáljon. A katonás stílusú cucc ráadásul a közel-keleti csapatmozgásokat juttathatta többek eszébe.

Mikor az indiai miniszterelnök, Narendra Modi látogatott a Fehér Házba, akkor az olasz Pucci maxiruhájában fogadta, melynek ragyogó mintája vibrált, élénk sárga színe pedig az ázsiai ország hangulatát idézte.

Lehetetlen mindenkinek megfelelni

Obamánét az 540 dolláros Lanvin cipőjéért ekézték, melyhez olcsónak számító J.Crew kardigánt párosított. Rosalynn Cartert pedig az olajválság idején szedték ízekre, amikor ’77-ben kétszer vette fel egymás után ugyanazt a báli öltözetet.

Hogy mi az üzenete Trumpné viseletének? Inkább csak a kifinomult ízlés, mely már 2005-ös házasságkötése előtt is a sajátja volt, egy ideje viszont korlátlan keretek közt élheti ki vásárlási igényeit. A politikai vetületet inkább csak az látja bele, aki akarja.

Nem nagyon törődik azzal, mások hogyan értékelik az öltözködését. Magához pedig mindig hű marad. Azt veszi fel, ami tetszik neki, és ami illik is az alkalomhoz.

állítja az elnöknéről szóvivője, Stephanie Grisham. Pierre is ezt erősíti meg:

Mindig is egyéni stílusa volt, még politikai színre lépésük előtt is. Szereti a jól megtervezett öltözékeket. Én abban segítem, hogy továbbra is ragaszkodjon az eredeti elképzeléseihez.

A hurrikán-sújtotta Texast magassarkúban meglátogatni megint nem volt túl jó ötlet, mém is lett belőle.

 

Obama neje a családiasságot sugározta szerényebb küllemével, Trumpné jóval drámaibb megjelenésű. A madridi Del Poso ház egyik kreációját viselte, mely kapcsán sikerült szóra bírni a tervező céget:

Melania Trump egy vásárlónk, aki egy amerikai viszonteladónktól szerezte be az említett ruhát. Magánvásárlóinkat nem szokásunk minősítgetni, a csapata pedig még nem vette fel velünk hivatalosan a kapcsolatot.

Ezzel szemben a tervezők Obama asszonyról szívesen áradoztak.

via GIPHY

A nagy cégeknek rendkívül kínos, hogy Trumpék miatt meghurcolják őket is. Stefano Gabbana konkrétan a pokolra küldte azokat, akik őt Mrs. Trump elkötelezett támogatójának kiáltották ki az Instagramon. Melania egyik Ralph Lauren-öltözéke miatt pedig páran bojkottra próbálták meg felszólítani a divatház vásárlóit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Uncategorized
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 24.