Divat

Elhunyt a balett-táncosból lett divattervező zseni

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.24 | 11:18

Thierry Mugler 73 éves volt.

Manfred Thierry Mugler francia divattervező, egykori balett-táncos vasárnap, 73 éves korában hunyt el. Mugler olyan hírességeket öltöztetett, mint Lady Gaga vagy Beyoncé. Ügynöke szerint a divattervező halála természetes okok miatt következett be.

Mugler kollekciói a “power dressing” irányzat megtestesítői

voltak. Mugler 2002-ben visszavonult a nevét viselő divatmárkától, a ruhatervezést azonban folytatta. Ő tervezte Beyoncé alteregója, Sasha Fierce megjelenését a 2000-es évek végén. Lady Gagának és Cardi B-nek is tervezett ruhákat, 2019-ben pedig Kim Kardashian valóságshow-sztárt öltöztette fel a Met-gálára egy kristályokkal díszített latexruhába.

Mugler Strasbourgban született 1948 decemberében,

és húszévesen érkezett Párizsba, ahol 1973-ban hozta létre Café de Paris elnevezésű márkáját, majd egy évvel később megalapította a Thierry Mugler divatmárkát. Az LMBTQ-közösség állandó forrása és inspirációja volt kreációinak.

A kifutókon már a nyolcvanas évek elejétől foglalkoztatott transzmodelleket

ruhái bemutatására. A kilencvenes évek végétől azonban a Mugler márkát inkább az illatokkal, mint a divattal hozták összefüggésbe, köszönhetően Angel elnevezésű népszerű parfümjének. Nevének jogait 1997-ben a Clarins kozmetikai óriásvállalat vásárolta meg, és az illat, valamint annak későbbi változatai ma is nagyon kelendőek. Mugler divatmárkáját Nicola Formichetti divatszerkesztő és Casey Cadwallader tervező élesztette fel újra 2010-ben.

Mugler sok kritikát kapott a fűzőhasználat

és a női formák eltúlzott hangsúlyozása miatt, de saját testével szemben is kritikus volt. Az általában visszahúzódó tervező 2019-ben meztelenül pózolt az Interview Magazinban, és beszámolt testépítő erőfeszítései, valamint plasztikai műtéteiről is.

Kép: mugler.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló