Divat

A legmenőbb órák amik nem kerülnek egy vagyonba #1

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.02.17 | 16:48
  • trendindex: 2

Összeszedtünk pár órát, amivel tuti nem lősz mellé, és nem kell több havi fizudat sem rákölteni.

A férfiak szinte egyetlen ékszere az óra, azonban az okosórák térhódításának következtében a hagyományos óraipar visszaszorul. A jó órát keresve mindenki a svájci gyártókra gondol, és a prémium termékekre, a jó hír az, hogy bőven van alternatíva, és nem csak a piac csúcskategóriájáról beszélünk. Nekem is van olyan órám, amit ezek közül választottam, és szívesebben hordom mint egy prémium svájcit. Nem kell egy kocsi árát az órádra költeni, de még egy havi fizetésed sem azért, hogy mindenki más a úgy gondolja, hogy jó ízlésű férfi vagy. Itt vannak az negyvenezer alatti legjobb órák, amelyekkel tuti jól jársz. Persze a használtak közül is ki lehet fogni sok esetben jobbat, szebbet, de most csak az új árukat vesszük figyelembe, Magyarországon, boltból, garanciával.

FOSSIL

A FOSSIL a divatóra szegmens egyik meghatározó szereplője. Trendi, fiatalos, ugyanakkor retro stílusú óráival a világ egyik legismertebb óramárkájává nőtte ki magát. Az órák világában meglehetősen fiatalnak számító céget 1984-ben alapították azzal a céllal, hogy egy vintage stílusra épülő kimondottan divatmárka legyen. Olyan világmárkák tartoznak hozzájuk, mint a Michael Kors, DKNY, Emporio Armani. A FOSSIL órák kiváló minőségét a precíz japán kvarc szerkezet és a kifogástalan anyaghasználat biztosítja. Megbízhatóságának és elérhető árazásának köszönhetően kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik.

FOSSIL DECKER

A Fossil Decker divatos, sportosan elegáns óra, praktikus varrott kaucsuk szíjával és vízállóságával nem véletlenül ennyire népszerű, segédszámlapos, és korona nélküli 42mm-es átmérője tökéletesen passzol egy átlagos férfi csuklójára.

ORIENT

Az ORIENT Japán első számú gyártója. A cég a Seiko csoport tagja, azonban önálló egységként működik, saját történelemmel és az automata karóra gyártásban saját innovációkkal rendelkezik. Az ORIENT egyike azon kevés karóra márkának, amik saját maguk gyártják és fejlesztik automata szerkezeteiket. Megbízhatóságának és ehhez tartozó rendkívül kedvező árfekvésének köszönheti sikerét, melyet a szakmabeliek visszajelzései is alátámasztanak. A gyár számos középkategóriás modelljét látja el karcmentes zafírüveggel, illetve sok esetben járástartalék kijelzővel, melyeket más márkáknál csak a felsőkategóriás gyakran tízszer ennyibe kerülő modellekben találhatunk meg.

 

ORIENT CLASSIC

Klasszikus modell, fehér számlappal, és nagyon menőn kinéző kék mutatókkal, a saját mechanikus automata szerkezet dolgozik benne 40 óra járástartalékkal, a klasszikus three star modell modern külsőben. Akár fém, akár bőr szíjal is tökéletes kiegészítő a mindennapokban. Ezzel nem lehet mellé lőni.

 

ORIENT SPORTY

Orient SP sorozat feketített peremes tagja baromi jól néz ki, kellően sportos, de fekete színével elég univerzális darab, egy színes kaucsuk szíjjal bármilyen alakalomra tökéletes választás, japán kvarc szerkezet és ennek köszönhetően kis súly jellemzi, és univerzális társ lehet a mindennapokban.

 

CASIO

A CASIO a világ egyik legismertebb karóra márkája, ezzel nem lehet vitatkozni. A kvarc órák világában egyedülálló, innovatív megoldásainak és magasfokú megbízhatóságának köszönheti a vásárlók elismerését, és rajongását. A márka mai kínálata egészen a pár ezer forintos, belépő szintű digitális óráktól kezdve, egészen a több százezres luxus szintű, komoly órákig terjed. A CASIO EDIFICE a márka egyik legnépszerűbb termékcsaládja, mely árban belépő szintet képvisel a minőségi sportosan elegáns órák világába, árazásuk, kidolgozásuk és minőségük is azonban a magasabb árkategóriás órákkal versenyez.

CASIO EDIFICE EFR-556PC

Modern, fiatalos külső mellett a minőség is fontos szerepet játszik, az Edifice sorozat kitűnő választás, azonban itt egy merész lépéssel színekkel dobták fel a számlapot, és nagyon jól tették. A szilikon szíj és a 100 méteres vízállóság igazi nyári órává teszi. Ez a rose gold, kék összeállítás baromi ütős, de ha nem jön be, akkor is érdemes a többi Edifice modell között körbenézni, biztos lesz ami tetszeni fog.

 

TIMEX

Az amerikai óra márka története 1854-ben kezdődött, szobai órák gyártásával, akkor még Waterbury Clock Company néven, mindenki számára elérhető árú zsebórák már az egész világon kaphatók voltak. A Waterbury Watch órák, és más, speciális termékek a két világháborúban az amerikai hadseregben voltak használatosak.A Timex, mint új márkanév 1950-ben mutatkozott be. Az 1970-es években az USA-ban több Timex karórát vásárolnak, mint az összes más márkából. Olyan népszerű volt a Timex, hogy sikerült talpon maradnia a távol-keleti digitális dömpinggel szemben.
A Timex a folyamatos fejlesztésekkel napjainkban is népszerű tudott maradni.

TIMEX EXPEDITION RANGER SOLAR

Az Expedition Ranger Solar egy két hónapos energiamegtakarítással rendelkező, fenntartható természetes energiával tölthető, tehát elemet tuti nem kell benne cserélni, minden kalandra kész kísérő, és remekül néz ki. Ez a napenergiával ellátott karóra vízálló, bőr szíjjal, ezüst színű tokkal és kék számlappal rendelkezik, sportosan elegáns.

 

Folytatás jön!!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló