Divat

Nagyot szívhat, aki kontyban hordja a haját

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.13 | 13:16
  • trendindex: 3

A hipszter-körökben manapság divatos férfi-kontyok meglehetősen veszélyesek: az alopecia egy speciális formáját okozhatják, amely a haj teljes elvesztésével jár.

A szakemberek felfedezték, hogy a a fejtetőn összefogott és kontyba csavart haj óriási megterhelést jelent a hajhagymák számára, így nem ritkán kopasz foltok jelennek meg a homlok fölött és a tarkónál, de az is előfordul, hogy a haj teljesen kihullik, és soha többé nem nő vissza. A helyzeten persze nem segít, hogy számos híresség – köztük Leonardo DiCaprio, Jared Leto és Harry Styles – is szívesen hordja szoros kontyban a haját.

Egy Missisippiben dolgozó dermatológus, Sabra Sullivan nemrég arról beszélt, hogy egyre több férfi fordul hozzá ezzel a panasszal:

Hetente egyszer-kétszer biztosan találkozom a praxisomban olyan férfival, aki az alopecia tüneteit mutatja, majd kiderül, hogy ennek oka az, hogy a tincseit rendszeresen szoros kontyban hordja a fejtetőn, ami egyszerűen túl nagy megterhelést jelent a hajhagymák számára”.

Unexplored roads often lead to beautiful places – Photo by – @gabsta ? ? #Manbun #ManbunLifestyle #ManbunLove

MANBUN LIFESTYLE (@manbunlifestyle) által megosztott bejegyzés,

Dr. Bessan Farjo hajbeültetéssel foglalkozó sebészorvos elmondta, hogy Sullivannek igaza van: a szoros férfikonty gyakran vezet kopasz foltokhoz, illetve a haj végleges elvesztéséhez.

“A probléma természetesen nem akkor jelentkezik, ha néha-néha feltűzzük a hajunkat, hanem akkor, amikor hosszú időn keresztül viseljük ezt a frizurát, rendszeresen. A jelenség ahhoz hasonló, mint amikor szemöldököt szedünk: egy idő után a kihúzott szállak egyszerűen nem nőnek vissza”

– fejtette ki.

Dr. Farjo szerint a probléma elsősorban a szikh férfiakat érinti, akik a vallási okokból viselt turbánjuk miatt a hajukat szűk kontyba fogják, és minden nap így lépnek emberek közé. De ugyanez a veszély fenyegeti azokat a fekete nőket is, akik apró fonatokat hordanak, amelyek szintén megterhelik a hajhagymákat, és a hajkorona teljes elvesztését hozhatják magukkal hosszútávon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló