Divat

Nagyot szívhat, aki kontyban hordja a haját

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.13 | 13:16
  • trendindex: 3

A hipszter-körökben manapság divatos férfi-kontyok meglehetősen veszélyesek: az alopecia egy speciális formáját okozhatják, amely a haj teljes elvesztésével jár.

A szakemberek felfedezték, hogy a a fejtetőn összefogott és kontyba csavart haj óriási megterhelést jelent a hajhagymák számára, így nem ritkán kopasz foltok jelennek meg a homlok fölött és a tarkónál, de az is előfordul, hogy a haj teljesen kihullik, és soha többé nem nő vissza. A helyzeten persze nem segít, hogy számos híresség – köztük Leonardo DiCaprio, Jared Leto és Harry Styles – is szívesen hordja szoros kontyban a haját.

Egy Missisippiben dolgozó dermatológus, Sabra Sullivan nemrég arról beszélt, hogy egyre több férfi fordul hozzá ezzel a panasszal:

Hetente egyszer-kétszer biztosan találkozom a praxisomban olyan férfival, aki az alopecia tüneteit mutatja, majd kiderül, hogy ennek oka az, hogy a tincseit rendszeresen szoros kontyban hordja a fejtetőn, ami egyszerűen túl nagy megterhelést jelent a hajhagymák számára”.

Unexplored roads often lead to beautiful places – Photo by – @gabsta 📷 👌 #Manbun #ManbunLifestyle #ManbunLove

MANBUN LIFESTYLE (@manbunlifestyle) által megosztott bejegyzés,

Dr. Bessan Farjo hajbeültetéssel foglalkozó sebészorvos elmondta, hogy Sullivannek igaza van: a szoros férfikonty gyakran vezet kopasz foltokhoz, illetve a haj végleges elvesztéséhez.

“A probléma természetesen nem akkor jelentkezik, ha néha-néha feltűzzük a hajunkat, hanem akkor, amikor hosszú időn keresztül viseljük ezt a frizurát, rendszeresen. A jelenség ahhoz hasonló, mint amikor szemöldököt szedünk: egy idő után a kihúzott szállak egyszerűen nem nőnek vissza”

– fejtette ki.

Dr. Farjo szerint a probléma elsősorban a szikh férfiakat érinti, akik a vallási okokból viselt turbánjuk miatt a hajukat szűk kontyba fogják, és minden nap így lépnek emberek közé. De ugyanez a veszély fenyegeti azokat a fekete nőket is, akik apró fonatokat hordanak, amelyek szintén megterhelik a hajhagymákat, és a hajkorona teljes elvesztését hozhatják magukkal hosszútávon.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló