Divat

Hogyan válasszam ki a megfelelő cipőméretet a gyermekemnek?

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.23 | 15:33

Közeledik az iskola. Ez a tény látszólag nem függ össze a gyerekcipő vásárlásának kérdésével, de mégis. A legtöbb intézmény külön termi, udvari és torna variáció viselését várja el, és akkor még az utcairól szót sem ejtettünk. Hasonló a helyzet már az ovis korcsoportnál is, úgyhogy nagyon nem mindegy, hogy milyen típusú lábbelire esik végül a választás.

Érdemes kicsit nagyobb cipőben gondolkodni?

Az igazság az, hogy sokan gondolják úgy, hogyha egy picit, persze tolerálható mértékben nagyobb a kiszemelt lábbeli az nem gond, lévén a gyerkőcök gyorsan nőnek, szóval nem kell sokat várni arra, hogy utolérjék a cipőik legelejét. Igen ám, de mi van addig? Hiszen gyakorlatból tudjuk, hogy amikor a nem ideális méretnek köszönhetően a járás instabil, egy cseppet sem biztonságos, akkor az egyrészt roppantul zavaró, másrészt kétségtelenül balesetveszélyes. Gyerekkorban mindez fokozottan igaz, amikor a játék hevében még alapesetben is történhetnek kisebb-nagyobb bukások, esések. Szóval ez nem nevezhető jó taktikának, még akkor sem, ha valahol érthető, hogy a cél minél hosszabbra nyújtani egy-egy pár élettartamát, már csak az anyagiak miatt is.

A CCC széles választékában, azonban úgy is felfedezhetőek kitűnő ár-érték arányú alternatívák, hogy közben nem kell áldozatokat hozni és olyan verziókra voksolni, amik valójában nem optimálisak. Nyilván célszerű minél strammabb kialakítás után nézni, mert függetlenül attól, hogy termi szórakozásról, utcai trappolásról vagy udvari játékról van szó, a megterhelés, egyúttal a koptatás borítékolható.

Mennyire lényeges a felpróbálás?

Akadnak gyerkőcök, akiknek könnyű online választani. A CCC internetes felülete ekkor nyújthat segítséget. Jó ötlet közösen végiggörgetni a kínálat tagjait, ugyanis a lurkóknak lényeges, hogy néz ki a gyerekcipő. A csalódások elkerülésének érdekében, ezért együtt ildomos belevágni a válogatásba, és a megrendelésbe. Viszont akadnak gyerekek, akik igénylik a próbát, a személyes tapasztalatszerzést. Ez is teljesen rendben van, s szerencsére a CCC országszerte elérhető üzleteiben könnyedén megoldható ez a feladat is.

A világos színek szóba se jöhetnek?

Vannak, akik kímélési szempontból a fekete, vagy a nagyon sötét árnyalatú modelleket tartják kizárólagosan jó elhatározásnak. A világos variánsokon ugyanis azonnal megmutatkoznak a sérülések, kopások, karcolódások, koszfoltok. Ez ugyan igaz, de egyrészt egyes típusok könnyedén letisztíthatóak, letörölhetőek, másrészt még a legjobb esetben sem beszélhetünk egy szezonnál hosszabb időről, főleg kezdetben. Akkor meg miért ne élvezhetnék a gyermekek azt a színt, ami a leginkább közel áll hozzájuk, a saját ízlésükhöz?

A 2022-es esztendő amúgy is a sokszínűség éve, amihez a gyártók is alkalmazkodtak, így aztán a paletta tagjai szó szerint is színpompásak. Bár mindenek felett elsőbbséget élveznek a funkcionalitással szervesen összefüggő tulajdonságok, de azért a tökéletes elégedettséghez elengedhetetlen az a fajta esztétikum, külső, ami gyermeki szemmel is joggal nevezhető menőnek!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló