Divat

Megírta a Vogue: a mély dekoltázs már nem divat, mert szexista

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.02 | 16:52

Lejárt a mély dekoltázsok ideje - legalábbis a Vogue ezt állítja, és ha ők írják, akkor mindenki el is hiszi. Lehet, hogy nem ezért, de a nők is egyre kevésbé veszik a push-up melltartókat.

PARIS, FRANCE - OCTOBER 03: (EDITORS NOTE: Image contains nudity.) Bella Hadid attends the Vogue 95th Anniversary Party on October 3, 2015 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Vogue)
Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images for Vogue

A divat nagykönyve szerint divatjamúlt a mély kivágás, ami egy kis push-uppal még inkább hangsúlyossá teszi ezt a területet. Az új direktíva az e havi számban jelet meg, ahol a szerkesztők szerint a modellek már inkább a vállukat, a hasukat és a lábukat hangsúlyozzák.

Vége az összeszorított formák idejének, amik bújtatott vagy éppen igencsak direkt módon igyekeztek felhívni magukra a figyelmet. Legalábbis most egy ideig jól megérdemelt pihenőjüket töltik.

– állítják egyik cikkükben. A kijelentésnek valószínűleg köze van ahhoz a megjegyzéshez, amit Elizabeth Saltzman stylist tett: szerinte a nők túlságosan kiteszik azt, amijük van – ezzel tárgyiasítva magukat.

Egy olyan képen, ahol látszik a dekoltázsa, 100 ezer kommentből 90 ezer tuti, hogy a melleihez kapcsolódik – ez nem egészséges, ez para.

– jegyzi meg egy színésznő képeivel kapcsolatban. A melltartó-eladások is eszerint változnak: a vásárlók inkább a természetes formájú és puha anyagokat keresik, és nem a push-upot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló