Divat

Melyek az őszi csizmatrend ellenállhatatlan színei?

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.14 | 17:18

Minden év hoz magával egy-egy olyan árnyalatot, ami az előzőekben nem szerepelt a népszerűségi listák élén.

S minden esztendőben akadnak olyan nagyágyuk, amiknek a divatja a jelek szerint múlhatatlan. Ez idén sincsen másként. Íme, a bokacsizma, színpompás bézs és barna variációkban!

Mikor érkezik el a csizmaviselés ideje?

A nagyon elszántak olykor még tavasszal is hajlandóak bevállalni azt az apró kellemetlenséget, hogy a csizma esetleg már túl sok, mondhatni meleg viselet. Mindent a látványért! De ha szigorúan vesszük a kérdést, akkor az ősz az az évszak, amikor az első modellek joggal tűnhetnek fel a mindennapokban. Különösen az ősz vége felé, amikor bizony a reggelek már csípősek, és napközben sem olyan erővel simogat a nap, mint mondjuk nyáron.

Az ősz a színek kavalkádjáról szól, és ez igaz a lábbelik világára is, ahogy az a CCC széles, színpompás választékában is megmutatkozik. Minden évben vannak nagymenők az árnyalatok között. Idén az első helyezést a bézs bokacsizma nyerte el, mely milliók rajongására tart számot. S vigyázat, kicsit sem véletlenül!

De miben rejlik a bézs sikere? Egyszerű! Az egyszerűségében. Ez azonban nem egy pejoratív jelző, sokkal inkább azt jelenti a divat világában, hogy ezernyi módon variálható, kombinálható. Ettől olyan közkedvelt, mert gyakorlatilag nincsen olyan szín, amivel ne alkotna vonzó párost. Hiszen a trendi öltözködés egyik kulcseleme a megfelelő kontraszt eltalálása, ami kizárólag a színek házasításával oldható meg. A bézs erre kitűnő alapként szolgál.

A bézs sokszínűbb annál, mint azt a legtöbben gondolják?

Így igaz! Többféle árnyalata is jól ismert a divat porondján, de három variációja különösen népszerű. Az egyik a szürkébe hajló verzió, ami az elegancia kedvelőinek nem hiányozhat a gardróbjából. Aztán a rózsaszín változat a másik befutó, ami arannyal, ezüsttel, és nem meglepő módon rózsaszínnel is zseniálisan kombinálható. Végül, de korántsem utolsó sorban a barnás variáns következik, ami már csak azért is páratlan, mert önmagában a barna az ősz egyik nélkülözhetetlen színe, ha még a bézzsel társul a bája, akkor minden adott a stílusos fellépéshez. A CCC online felületén néhány perc alatt végiggörgethetőek a színes modellek, amik mindegyike őszre hangolt stílusjegyekkel arat.

Szoknya vagy nadrág passzol a csizmához?

A barna bokacsizma történetesen tökéletesen mutat mind szoknyával, mind nadrággal. Úgyhogy aki nem rajong annyira előbbiért, bátran választhatja utóbbit. Arra megéri persze odafigyelni, hogy a csizma jellemvonásai a nagy egésszel harmonizáljanak, azaz mind színével, mind fazonjával passzoljon a képhez.

A díszített típusok mellett nem lehet elmenni szó nélkül, mert bár elsőre vagány választásnak tűnnek, viszont önmagukban képesek feldobni az outfitet. Csatok, láncok és rojtok alkotják leggyakrabban az ékfelhozatalt. Aki bizonytalan abban, hogy vajon mennyire képes azonosulni ezzel a stílusirányzattal, annak jó ötlet a CCC üzleteiben személyesen ki- és felpróbálni a kiszemelt modellt, mert így nyomban nyilvánvalóvá válhat, hogy mi a helyzet. Az üzletek az ország számos pontján elérhetőek, azaz a felkeresésük nem okozhat nehézséget.

Hol marad a fekete?

A bevezetőben már megemlítettük, hogy mindig akadnak olyan színek, amik valahogy a divat változásai felett állnak, és folyton keresettek. A fekete pont ilyen. Főleg ősszel és télen, amikor amúgy is megszokott a sötétebb árnyalatok után nyúlni. Mindennek tetejében az elegancia még mindig összeforr vele, úgyhogy szintén kihagyhatatlan választás.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló