Divat

Ezek miatt a botrányos fotók miatt vonta vissza a ZARA a kampányát

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.13 | 10:18

Sokak érzékenységét sértette az új ZARA promóció.

A Zara kifejezte sajnálatát a brit reklámfelügyelethez beérkező ötven panasz miatt, amelyek szerint a márka új kampányában szereplő fotók az izraeli-gázai háború képeire emlékeztetnek. A Zara szerint a panaszok mögött egy “félreértés” áll, és a képekben néhány vásárló olyasmit látott, ami nincs összefüggésben az eredeti koncepcióval.

A Zara kampányának fotói a modellt kődarabok és törött szobrok között ábrázolják. Az egyik fotón a modell egy fehér műanyagba csomagolt próbabábát tart a kezében. A panaszt tevőket ezek azok a képek juttatták eszükbe, amelyeken gázai szülők gyászolták októberben elhunyt gyermekeiket. A hagyományos muszlim temetéseken az elhunyt ugyanis szintén fehér lepelben kerül a ravatalra.

A Zara közölte, hogy a kampányt júliusban tervezték, a fotókat pedig szeptemberben készítették, még azelőtt, hogy a Hamász fegyveresei megtámadták Izraelt.

A cég hangsúlyozta, hogy a kampány célja kizárólag az volt, hogy a ruhadarabokat “művészi kontextusban” mutassa be, politikai felhang nélkül.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.