Divat

6 ok, amiért a karácsonyra választott ruhádat már az első percben gyűlölni fogod

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.23 | 16:18

A karácsony partyk, céges bulik vagy akár a családi vacsora, amire az átlagnál kicsit csinosabban öltöznél ki tök jó alkalmak arra, hogy megcsillogtasd az ízlésed és magadat is még inkább ünnepi hangulatba hozd, lenyűgözve a vendégeket. Kár, hogy rohadtul kényelmetlen lesz a végeredmény, bármit is húzol magadra.

1. A flitterek igazi kínzóeszközök

Először is, ha találtál olyan flitteres ruhát, amelyben nem egy kifogott aranyhalra hasonlítasz, akkor le a kalappal. De reméljük tudod, hogy ezek a darabok nem éppen arra lettek kitalálva, hogy az ember kényelmesen elücsörögjön bennük órákon keresztül. Egy szűk flitteres szoknya valami csinos blúzzal még jó lehet, bár ülés közben minden egyes kis pöcköt érezni fogsz, azonban az egészen flitterrel kivarrt ruháktól menekülj! Pláne ha mellrésznél is csillámosak és a ruha éppenséggel ujjatlan… Az est végére sanszos, hogy irritált lesz a karod. Nem biztos, hogy megéri, hiába néznek ki elméletben bombasztikusan ezek a göncök.

2. Ha az outfited az átlagnál díszesebb, tuti beleakadsz valamibe

A kötött sáladba, a kilincsbe, a melletted ülő pulóverébe, a főnököd harisnyájába, a pincér kötényébe, az asztalterítőbe, a barátnőd hajába, a saját frizurádba. Összefoglalva: kész veszélyforrásként jársz-kelsz a világban, magadra és a környezetedre is fenyegetést jelentesz. Elég kínos helyzetekbe keveredhetsz, ha láncokkal, gyöngyökkel bőven kirakott ruhában akarsz billegni karácsonykor. Kíméld meg magad és a többieket is, mielőtt beüt a krach.

3. Úgy kell öltöznöd, mintha nyár lenne, pedig december van

Kint röpködnek a mínuszok, te mégis testhez tapadó, semmi anyagú, éppen csak takaró ruhácskában tipegsz a buliba. Persze magassarkúban, nem csizmában. Harisnya azért van rajtad, de csak az a vékony fajta, ami nagyjából csak dísznek felel meg. Réteges öltözködés? Az meg mi? A ruhádhoz nem illik, a kabát alá nem fér el, ezért reménykedsz benne, hogy a kocsiba be, autóból ki mozdulaton kívül nem nagyon kell kint fagyoskodnod.

4. Ha nem piros, zöld, kék vagy metálszínű ruhát keresel, felejtsd el

Valaki egyszer kitalálta, hogy ezek azok az árnyalatok, amiket ilyenkor a boltokban lehet kapni. Ennyi a felhozatal, ha szerencséd van, megúszhatod egy kis feketével. Az anyagokra ugyanez érvényes, feltűnt már, hogy csak bársony, lamé és flitter van mindenhol? Miért olyan nehéz egy cuki ruhát találni ebben az időszakban, ami nem ordítja magáról, hogy karácsony, és esetleg az év más napján is simán hordható? Reménytelen.

5. A harisnyák az ördögtől valók

Biztosan akkor szalad fel rajtuk a szem, mikor a legkínosabb, hogy egész este takargathasd. Vagy éppenséggel rossz a méret és már nincs időd elszaladni másikért, ezért csúszkál, túl szűk, feszül, folyton húzogatni meg igazgatni kell. Emellett melegíteni se nagyon tudnak, úgyhogy fagyoskodhatsz egész este. Mondjuk legalább csinos vagy.

6. Tuti, hogy elhagysz valamit

Sapka, sál, kesztyű, kistáska: ezeket mind cipelned kell, miközben próbálsz csinosan lépkedni a csúszós járdán. Nagyjából biztos lehetsz benne, hogy a koncentráció, hogy a magassarkúd meg ne csusszanjon a jeges úton, kihúzott háttal, befeszített hassal és felemelt fejjel, szexisen topogj végig a városon, áldozatokkal jár. Vagy a sapkád tűnik majd el az est végére vagy a fél pár kesztyűd. Előre is sajnáljuk.

Fotó: Paramount Pictures


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.