Egészség

Utolért egy felső légúti nyavalya? A következő természetes gyógymódok segíthetnek

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.01 | 19:22

Nincs rosszabb, mint a karácsony előtti, amúgy is feszített tempójú hajrában egy felső légúti betegséget benyelni, aztán azzal végigküzdeni a hátralévő heteket. Ilyenkor érdemes visszanyúlni a jó öreg természetes gyógymódokhoz, nagy eséllyel enyhíteni fogják a panaszainkat. Bár nem a gyógyszertárban szerezzük be őket, ennek ellenére hatékonyak, mutatjuk, miért.

Méz 

Antibakteriális hatással büszkélkedik, így segíthet a káros baktériumok elpusztításában. Megnyugtatja a torkot, jó köhögéscsillapító, 1 évnél fiatalabb gyerekek számára viszont nem ajánlott az alkalmazása.

Gyömbér 

Ha elkapunk valami szezonális betegséget, az gyakran a gyomrunkra is kihat. Ekkor lép szolgálatba a gyömbér, amely megnyugtatja a gyomrot, csökkenti a fájdalmat és megszüntetheti az émelygést. Elősegíti az izzadást, így kipucolja szervezetünkből a méreganyagokat, csökkentheti a lázat és a gyulladást. A mézes-gyömbéres tea valódi csodaszer! 

Fokhagyma 

Természetes antibiotikumként is hivatkoznak rá, nem véletlenül. Az allicin antioxidáns, segít legyőzni a szervezetünk számára káros baktériumokat, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású. 

Cinkben gazdag ételek 

A cink egyes vélemények szerint megakadályozhatja a baktériumok elszaporodását. Ha a tünetek megjelenésekor a szervezetünkbe jut, lerövidítheti a betegség lefolyását. Szedhetjük tabletta formájában, de sok cinket tartalmaz a bab, a különböző tenger gyümölcsei, a dió és a marhahús is.

Forrás: napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló