Egészség

Vajon mik lesznek 2022 egészségtudatos táplálkozási trendjei?

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.09 | 15:18

Habár nincs kristálygömbünk, ami meg tudná mutatni, mit is hoz a jövő, tippelgetnünk azért még szabad. Mi minden várható a következő évben? És vajon eljut mindez Magyarországra? Ez utóbbit nem tudhatjuk, a nemzetközi trendek viszont már erősen körvonalazódnak. 

A szépség belülről fakad

Az utóbbi két év sokak számára volt különösen stresszes időszak, így nem meglepő, hogy egyre többen keresnek kimondottan olyan táplálkozási tanácsokat, amelyek csökkentik a stresszt, vagy annak hatásait semlegesítik.

Superfood latték

Nyugati trendeket követve egyre több helyen elterjedtek a különböző kávé alapú italok, amelyeket bár ízesített kávéként árulnak, mégis a hozzáadott egyéb alapanyagokra kerül inkább a hangsúly. Ezek eddig a kapott ital ízét szerették volna alakítani vagy az évszakhoz igazítani, de egyre népszerűbbek az olyan kávéitalok is, amelyek az egészségtudatos fogyasztókat kívánják megszólítani.

Hulladékmentes konyha

A maradékok felhasználása és a minél kevesebb hulladék termelése pár éve már igen divatos irányzat, és a jóslatok szerint idővel még nagyobb hangsúlyt fog kapni.

Alga és hínár

Sok nemzet konyhájának régóta meghatározó alapanyagai. Egészséges növényi alapú ételek, amelyek előállítása csak kis mértékben terheli a környezetet, épp ezért a nem „őshonos” területeken is egyre népszerűbbé válik.

Fenntartható gabonafélék

Az évelő gabonafélékre való áttérés lehet az egyik új fegyverünk a klímaváltozás ellen. Ezek a növények az egy szezonra ültetett gabonafélékhez képest mélyebb gyökérrendszerrel rendelkeznek, így csökkentik a talajeróziót, valamint az üvegházhatást okozó gázokat is a talajba zárják.

Több halétel

Bár nálunk sok családban inkább csak karácsonykor kerül hal az asztalra, szerencsére nemzetközi szinten érezhetően növekszik mind a friss, mint pedig a fagyasztott hal és tenger gyümölcsei fogyasztása.

Növényi alapú étrend

Évek óta folyamatosan nő azok száma, akik állatvédelmi vagy környezetvédelmi okokból, vagy akár csak egyéni ízlésük miatt térnek át a növényi alapú étrendre. Ennek a trendnek a további térnyerésére egyértelműen számíthatunk.

Forrás: izeselet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló