Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Egészség

Van, hogy a pénisz beszorul

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.16 | 09:41

Nem, nem városi legenda: a penis captivus sürgősségi ellátást igénylő állapot, ami évente világszerte több ezer párt érint.

Mindenki hallott már valószínűleg ijesztő történeteket, amelynek során a férfi pénisze a hüvelybe szorul, és orvosi segítség nélkül képtelen elválni egymástól a szeretkező párocska. Nos, természetesen mindenki abban bízik, hogy csupán városi legendáról van szó, pedig nem: a szomorú igazság az, hogy a penis captivus valóban létező jelenség.

Sokáig azt hittük, hogy embernél ez nem történhet meg, a jelenség csak bizonyos állatoknál fordul elő. Van már azonban néhány jól dokumentált eset, amely az emberi penis captivust is bemutatja. A középkorban boszorkányságra és fekete mágiára gyanakodtak, de aztán az orvostudomány bizonyította, hogy egy egészen sajátos, akaratlan és váratlan hüvelygörcsről van szó, amely a merev péniszt képtelen elengedni.

Van, hogy a penis captivus néhány másodpercig tart, de extrém esetben elfordul, hogy orvosi segítségre van szükség az aktus lezárásához. Egészen horrorisztikusan hangzik, ugye?

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló