Egészség

A csokoládé tényleg frissíti az agyat

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.19 | 16:33

Nem bűn a csoki, sőt: a kakaóbab jót tesz a memóriának, és segít abban, hogy agyunk frissességét megőrizzük. A flavanol emellett az alváshiány okozta problémák kiküszöbölésében is elsőosztályú segítség.

Nem véletlenül engedélyezik sok vizsgán, hogy csokit vigyen a terembe a vizsgázó. Ez ugyanis nem csak felfrissíti az embert, de a memóriának is jót tesz, továbbá segít, hogy nyugodtabban aludjunk: kiváló segítség lehet tehát akár inszomnia esetén is.

Kevésbé ismert tény, hogy a csokoládé – illetve annak flavanoltartalma – abban is segíthet, hogy az idősek kognitív gyengülése lassítható legyen: memóriájuk mellett beszédkészségük is jobb legyen, egy összehangoltabb agyi működés révén.

Az olasz L’Aquila Egyetem kutatói különösen a keserű csokoládét ajánlják, amely kakaóbabban és flavanolban is a leginkább gazdag. „Persze ezen a téren is, mint sok egyéb területen, a mértékletesség kulcsfontosságú. A túl sok csokoládé természetesen túl sok kalóriabevitellel járhat, a túlsúly pedig máris szív- és érrendszeri betegségekhez vezet” – teszi hozzá a kutatást vezető DR. Valentina Socci.

Érdekesség, hogy különösen a nők esetében csökkenti az inszomnia tüneteit a kakaóbab: a kísérlet során voltak, akik egy egész éjjelt ébren töltöttek, mégis képesek voltak a normális működésre, miután csokoládét ettek.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.