Egészség

Lusta vagy beágyazni? Akkor van egy jó hírünk

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.03 | 07:15

Ha te is olyan típus vagy, aki bármit megtenne azért, hogy ne kelljen reggelente beágyaznia, akkor jól figyelj, mert ez a hír feldobja majd a napodat.

A Kensington University szakértői szerint az ágyban, a lepedőn és a takarón élősködő poratkák miatt joban tennénk, ha nem az lenne ébredés utáni első dolgunk, hogy beágyazunk. Bár az atkák száma a tavaszi-nyári időszakban a legmagasabb, akár másfél milliónyi is túlélheti a kedvezőtlen időjárást, ha meleg környezetet biztosítunk a számukra. Persze mindezt akaratunkon kívül tesszük, de egy beágyazott, meleg ágy rendkívül hívogató számukra.

Ezek az aprócska élőlények váltják ki a lakáson belüli allergének közül a legtöbb allergiás reakciót,

a jellegzetes tünetek közé tartozik az orr nyálkahártyájának és a szem kötőhártyájának gyulladása, köhögés, sőt, csalánkiütés és különféle ekcémás elváltozás is.

Szóval ha minél inkább csökkenteni szeretnéd a poratkák jelenlétét, akkor a rendszeres ágyneműmosás mellett az ágynemű szellőztetése is hasznos ötlet, a leglustábbak ezt úgy is kivitelezhetik, ha egész egyszerűen kihagyják a beágyazás amúgy is idegesítő procedúráját.

Fotó: Pixabay / Pexels


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló