Egészség

Elég, ha csak hétvégén edz az ember?

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.08 | 08:23

A hivatalos ajánlás heti legalább 150 perc visszafogott intenzitású testmozgás. Ez akár 30 perc séta is lehet heti ötször, de sokan erre egyszerűen képtelen időt szakítani teendőik közepette. De vajon elképzelhető, hogy elég hétvégenként sportolni egy nagyot a cél érdekében?

Igen, egy friss kutatás szerint akkor sincs baj, ha képtelen vagyunk napközben időt szakítani a mozgásra, a hétvégi aktivitás ugyanúgy segíthet abban, hogy fittek maradjunk. A Journal of the American Medical Association Internal Medicine című szaklap friss számában publikált anyag szerint a „hétvégi harcosok” lényegesen tovább élnek, mint teljesen inaktív társaik.

„Ha az ember túl elfoglalt a heti ötször 30 perces testmozgáshoz, elég a 150 percet egy vagy két részletben, a hétvégén letudni. Persze egyes vélemények szerint nem mindegy, hogy milyen mozgásformáról van szó, de a tempós gyaloglás például mindenképpen hatékony eszköze annak, hogy fittek maradjunk” – fogalmaz a kutatást vezető Hannah Arem, a George Washington University munkatársa.

A szakember szerint azok, akik a hét többi napján is edzenek, további pozitív élettani hatásokkal néznek szembe. Ez akár apró dolgokkal is kivitelezhető: gyaloglás a lépcsőn felfelé liftezés helyett, séta minél több helyre autózás helyett.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló