Egészség

Óriási változás élesedik az egészségügyben: könnyebb lesz időponthoz jutni!

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2024.02.13 | 09:18

Igaz, hamarabb ettől nem kerülünk sorra.

Ha orvoshoz készülünk, hamarosan mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatunk, módosíthatunk vagy lemondhatunk időpontot szakrendelésekre.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára számolt be az országos Járóbeteg Irányítási Rendszerről (JIR), amely 2023 novemberében indult el az ország 90 járóbeteg-szakrendelőjében, köztük öt pesterzsébeti rendelőben. A tervek szerint március 1-jétől valamennyi rendelésen működik majd a JIR, és a foglalt időpont megjelenik az EgészségAblak mobilalkalmazásban is – írja az MTI.

A rendszer legfőbb célja, hogy az orvosokat és asszisztenseket mentesítse az időpontfoglalással kapcsolatos teendők alól, hogy több idejük maradjon a betegek gyógyítására. Az év második felétől mobilalkalmazáson keresztül is lehetséges lesz az időpontfoglalás, valamint annak módosítása vagy lemondása.

Január 1-je óta 3,5 millió időpont állt rendelkezésre, jellemzően kardiológiai, nőgyógyászati és szemészeti szakrendelésekre, amelyek láthatók az EgészségAblak applikációban is. Rétvári Bence szerint a cél az, hogy mindenki gyorsabban, hamarabb jusson el az orvoshoz, javuljon a rendelők kihasználtsága és csökkenjen a várakozási idő.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Londonba utazott Harry herceg
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 07.