Egészség

Nagyon rossz hírt kaptak azok, akiket Pfizerrel oltottak

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.21 | 13:48
  • trendindex: 94

Újabb kellemetlen, veszélyes mellékhatásra derült fény.

A News Medical összefoglalója szerint súlyos szövődményei lehetnek a fertőzésnek, illetve az oltásnak bizonyos alapbetegségek esetén. Mint kiderült, egyes esetekben gyulladásos kardiomiopátia, trombózis, neurológiai problémák és egyéb ritka állapotok alakulnak ki a COVID-19 oltást követően, ezek gyakorisága pedig emelkedik az emlékeztető oltás beadását követően. Mivel egyes alapbetegségeknél jóval gyakoribb az ilyen megbetegedés, egy friss tanulmány kifejezetten az autoimmunbetegséggel és szívproblémákkal küzdők esetén vizsgálta a koronavírus vakcinák biztonságosságat – mutat rá a Pénzcentrum.

Kihoztuk a maximumot Prágából, ha te is így tennél, nézz bele a videóba, ahol tippeket adok a legjobb ár/érték arányhoz! 

 

A klinikai vizsgálatok szerint a covid elleni védőoltást követően az autoimmunitás tünetei fokozódtak. Egy metaanalízis koronavírus vakcina első adagja után neurológiaitünetekről számolt be néhány betegalcsoportban, és azt is megállapította, hogy ezeknek az eseményeknek több mint fele olyan egyéneknél fordult elő, akiknek a kórtörténetben autoimmunitás szerepel. Az mRNS és az úgynevezett vektorvakcinák esetében is arról számoltak be, hogy sclerosis multiplex-szerű epizódokat váltanak ki.

Egy másik tanulmány ugyancsak kellemetlen tünetekről számolt be a Pfizer/AstraZeneca által gyártott vakcina beadását követően sclerosis multiplex-betegeknél. Egy kutatócsoport megfigyelte a rheumatoid arthritis – mely egy olyan szisztémás autoimmun kórkép, amelyre elsősorban az ízületek gyulladásos elváltozásai jellemzőek – fellángolását 12 órával a második oltás után egy 55 éves betegnél, egy másik vizsgált betegcsoport pedig az oltást követő négy héten belül észlelte a rheumatoid arthritis kiújulását.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló