Egészség

A skorpió mérge egy olyan betegséget gyógyít, amire eddig nem volt orvosság

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.28 | 12:42

Christine Beeton molekuláris fiziológus patkányokon tesztelte a skorpiók mérgének egyik összetevőjét. És láss csodát: a reumatoid arthritisz esetében tökéletesen működött, mint fájdalomcsillapító.

Forrás: Pixabay

A reumatoid arthritisz a kéz- és lábkisízületeket, a csuklót, a bokát, a térdet támadja elsősorban, de esetenként más ízületeket is érinthet. Egyébként pedig egy gyulladással járó betegség, ami komoly fájdalmakkal is járhat. Az új kísérletek viszont már erre is tudnak megoldást: a skorpiómérget. Egy ebben található vegyület, mellékhatások nélkül, tökéletesen léphet fel fájdalomcsillapítóként, sőt az abból készült új gyógyszer azt is megakadályozhatja, hogy egyáltalán duzzanatok, merevség alakuljon ki a betegek térdében, csípőjében és kezében.

A kutatást vezető Dr. Beeton azt mondta:

Félünk a skorpióktól, félünk a kígyóktól és a pókoktól, látni sem akarjuk őket a környezetünkben. De ha más nézőpontból tekintünk rájuk, mint értékes vegyületek forrásaira, akkor már egészen más a helyzet. A skorpió mérge halálos, de abból egyetlen vegyület viszont óriási segítség.

És hogy mennyire óriási is a segítség, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a reumatoid arthritisz ugyan népbetegség, de eddig semmilyen gyógymód nem volt rá. Úgyhogy, köszönjük a skorpióknak!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Keresik 2019 legjobb szakállát
  • szerző:nuus
  • 2019. 03. 20.