Egészség

Két hónapba és egymillió dollárba telt, mire meggyógyítottak egy beoltatlan kisfiút

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.08 | 16:48

A szülei úgy gondolták, hogy nem kell beoltani a gyereket tetanusz ellen.

Illusztráció: 123rf

Manapság csak oltásként emlegetjük a tetanuszt, amit egy mélyebb seb megszerzése után kapunk. Ennek az oka, hogy a tetanusz egy veszedelmes baktérium, ami izomgörcsöket és bénulást okoz, és elég könnyű belehalni.

Szóval a tetanuszoltás megállítja a baktériumokat, mielőtt nagyobb bajt okoznának. Na, ennél a hat éves fiúnál beütött a nagyobb baj, ugyanis a szülei oltásellenesek. A kertben játszott, amikor szerzett egy sebet a homlokára, ezt otthon kitisztították neki, hat nappal később viszont beálltak az izmai. Mire beszállították a kórházba, már a száját sem tudta kinyitni, ott beadtak neki több tetanuszoltást is, persze ez már nem volt olyan hatékony, mintha egyből megkapta volna.

A következő 47 napot az intenzíven töltötte, folyamatos megfigyelés és lélegeztetés alatt. Ezután pár métert már tudott sétálni, de további két hétre volt szüksége a rehabon a teljes felépüléshez. Így 57 nap után távozott a kórházból, egy nyolcszáz dolláros kórházi csekkel. Kicsit nagy ár ez a harminc dolláros vakcinához képest, amivel simán elejét lehetett volna venni az egésznek.

A legdurvább,

hogy a szülők semmit sem tanultak az egészből. Az orvosok könyörögtek nekik, hogy oltsák be a gyereküket, erre viszont egy ilyen eset után sem voltak hajlandóak.

(Még 2017-ben történt, az orvosi dokumentációt csak most tették közzé.)

Megdöbbentő fotók mutatják meg, milyen volt az élet a védőoltások előtt


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló