Egészség

Az óraállítás rossz hatással van az egészségre

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.13 | 13:43

Kutatók megállapították, hogy az óraállítás miatt átlagosan 40 perccel kevesebbet alszanak az emberek. Ez semmiképp sem jó, és okozhat egészen kicsi, de nagyon súlyos problémát is.

Az abc7 utánajárt, hogyha fáradt és morcos vagy az óraállítás után, az teljesen normális. Viszont az elég nagy butaság, hogy még mindig állítgatjuk az órákat, pedig egyre nyilvánvalóbb, hogy senkinek sem tesz jót.

A legtöbben megússzuk pár nap rosszkedvvel és fáradsággal, viszont vannak, akik sokkal rosszabbul viselik az óraállítást. Henry Balian, az Adventist Health kardiológusa, arról számolt be, hogy

jóval többen jönnek a kórházba szívrohammal, ennek pedig az az oka, hogy kevesebbet alszanak, és feszültebbek.

Azt javasolja a pácienseinek, hogy a fáradtság ellenére ne nyúljanak kávéhoz, ugyanis az csak még jobban felpörgeti a szívet, ami tovább növeli a szívbetegségek esélyét.

A fejfájósok is jobban szenvednek

Emad Estemalik, a Cleveland Clinic orvosa mondta, hogy a fejfájósoknak is betesz az óraállítás.

A migrénre hajlamos embereknek alapból szenvedést okoz a kialvatlanság. az óraállítás után fokozottan fáj a fejük, az ilyenkor gyakori alváshiány miatt.

Viszont a fejfájáson túl is vannak kellemetlen hatásai az óraállításnak. Ilyen a rossz közérzet, a rossz étvágy, a mozgáskoordináció és a hangulat is romlik. A döntéshozatal sem úgy működik ilyenkor, ahogy kéne. Tehát összességében nehezebben működünk kialvatlanul, ami persze nyilvánvaló. A gond azzal van, hogy az óraállítás miatt van az egész, ezen pedig lehetne változtatni.

A megoldás talán az lenne, ha felhagynánk az óra állítgatásával, de amíg várunk erre, az orvosoknak van pár tippjük arra, hogy hogyan vészeljük át az óraállítást.

Mozogjunk, együnk egészségesen, töltsünk időt a szabadban és menjünk időben aludni.

Ezek a tanácsok alapból is érvényesek, viszont az óraállítás után különösen fontos, hogy figyeljünk az ilyesmire, és segítsünk a szervezetünknek hozzászokni a megváltozott időrendhez.

Nyitókép: pixabay.com CC0

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
abc7
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Unatkozom
10 disznó oldal, amit ne hagyj ki
  • szerző:nuus
  • 2019. 02. 11.