Egészség

A környezetváltozás erősíti az immunrendszert

  • Szerző:nuus
  • 2020.04.01 | 07:22

Most, hogy muszáj otthon maradni, az immunológusok a kisebb, elhagyatott helyen történő séta jótékony hatására hívják fel a figyelmet. Nem véletlenül.

Egy kis kimozdulás a megszokott közegből olyan jót tesz az immunrendszernek, hogy az orvosok akár receptre fel is írhatnák a betegeknek. A laboratóriumi tesztek során az egerek két hetes pihenést kaptak ajándékba egy kényelmes, nagyketrecben, amely tele volt különféle izgalmas játékokkal. Egyértelműen kiderült, hogy a környezetváltozás kimondottan jót tett fehérvérsejtjeiknek, amely segít abban, hogy a fertőzéseket könnyebben legyőzzék.

„Kutatási eredményünk azért felettébb érdekes, mert ezek az egerek semmilyen gyógyszert nem kaptak, pusztán környezetváltozásra került sor az esetükben. Mondhatjuk, hogy egyszerűen vakációzni küldjük őket, és hagytuk, hogy kiélvezzék a kényelmes körülményeket” – mondja a kutatást vezető Fulvio D’Acquisto, a londoni Queen Mary University munkatársa.

A fehérvérsejtek szerepe kulcsfontosságú a reumás ízületi gyulladás és sclerosis multiplex kivédésében, ezért mondhatni egészségügyi szükségszerűség, hogy ezek megfelelő arányban legyenek jelen a szervezetünkben.

A kutatás a Frontiers in Immunology című szaklapban került publikálásra.

kép: pixabay.com

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Gamer
Tarol a Nintendo Switch
  • szerző:szaboakos
  • 2020. 05. 12.