Egészség

Minden gyógymasszőr szeretné, ha ezt tudnád

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.19 | 08:18

Jártál meg rehabilitációs céllal, vagy az egészség megőrzésének reményében masszázsterapeutánál? Esetleg csak tervezel ilyesmit? Jó, ha tudod, mire számíthatsz. Taylor Oomen profi gyógymasszőr és mozgásterapeuta az Elephant Journalnek mesélt arról, hogy mi az, amit minden szakmabeli szeretne tudatni a klienseivel.

1. Igen, ez valószínűleg teljesen normális dolog.

„Érdekes módon az emberek többsége nem orvosi jellegű kérdéseket tesz fel, hanem kíváncsi arra, hogy a testének külleme és működése eltér-e az átlagostól eddigi tapasztalataink alapján. Sokan érdeklődnek, hogy normális-e, hogy itt vagy ott szőrösek, esetleg narancsbőr fodrozódik a térd alatti régió mentén. Az esetek nagy részében teljesen általános jelenségekről van szó, úgyhogy igyekszünk megnyugtatni a pácienst, hogy nincs semmi baj a testükkel.”

2. Nem, nem egyáltalán nem számít, hogy borotválkozott-e a vendég.

„Egy masszőr az ilyesmivel nem foglalkozik, általában észre sem veszi, hogy mi a helyzet. A legtöbb vendég, ideértve a férfiakat is, azonban rendszeresen szabadkozik, ha elmulasztotta bizonyos helyeken a szőrtelenítést. Akkor sincs baj, ha valakinek sűrűbb a szőrzete az átlagosnál: a különféle olajak épp azért vannak, hogy ne álljon semmi a kezelés útjában… még egy erdőnyi szőrszál se.”

3. Fontos, hogy a páciens ne csak a masszőrtől várjon csodát, tegyen érte maga is.

„Sokan speciális rehabilitációs kezeléssorozatra járnak masszőrhöz, ám megfeledkeznek arról, hogy a teljes gyógyulásért nekik is tenniük kell. A nyújtások, a torna, az úszás, a hidroterápia… egyszóval mindaz, amit az orvos előírt, fontos része a kezelésnek, nem lehet kizárólag a masszázstól csodát várni…”

4. A te tested is oké. Ne szorongj miatta.

„Egy profi masszőr naponta több száz vendéggel találkozik. Ez azt jelenti, hogy látják és megérintik a meztelen testüket. Tudod, hogy ez mit jelent? Mindenki más, nincs két egyforma test. Egy biztos: senki sem úgy néz ki, ahogyan azt az újságok címlapján látjuk erősen photoshoppolt változatban. Nincs mi miatt szoronganod, minden test a maga módján szép és vonzó.”

5. Mindig csak az a testrész kerül feltárásra, amelyikkel épp dolgunk van.

„Előfordul, hogy egy vendég nem szégyellős, sőt: inkább büszke a testére. Nem véletlen viszont, hogy a kezelés során mindig csak az a testrész kerül felfedésre, amellyel épp dolgozik a terapeuta. Ez a masszőrt és a klienst egyaránt védi, és természetesen vonalat húz az erotikus és az orvosi célú masszázs közé. Ne keverjük össze a kettőt, ez fontos.”

6. Nem kell szégyellni a testi zajokat.

„A legtöbb terapeuta kezeléséhez relaxációs rész is tartozik. Ilyenkor az ember ellazul, az idegrendszer megnyugszik, és bizony előfordulhat, hogy korogni kezd a gyomor, horkolni kezd az ember, esetleg szellentésre is sor kerül. Ezek természetes dolgok, nem kell szégyellni a profi masszőr előtt.”

7. Igen, fontos a masszőr számára a kliense jólléte.

„Ha rendszeresen jársz a kezelésekre, természetesen fontos számunkra, hogyan fejlődsz, leszel egyre jobban. Nem mindegy, hogy otthon elvégzed-e az előírt, illetve javasolt gyakorlatokat, kíméled-e magad, változtatsz-e az életmódodon. A terapeuta pontosan tudja, hogy a te sikered az ő sikere is, ezért mindent megtesz a lehetőségekhez mérten, hogy segítségen az egészség visszanyerésében, megőrzésében.”

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló