Egészség

Sok a húsvéti fogás? Gyomorproblémára is a fokhagyma a legjobb

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.21 | 07:22

Számtalan gyomorproblémát megold.

Hasi diszkomfort érzés, emésztési zavarok, puffadás, görcsök… Legtöbbünknek ismerősek ezek a kellemetlen tünetek, ráadásul sokszor nem is tudjuk mihez kötni a felbukkanásukat (sem sokat, sem fűszereset nem fogyasztottunk). Persze hosszan fennálló probléma esetén ne hanyagoljuk el az orvos meglátogatását, ám a kisebb rosszulléteket otthon is kezelhetjük. Ráadásul egy roppant egyszerű hozzávalóval, a fokhagymával.

Egy viszonylag friss, 2018-as tanulmány szerint a fokhagyma számtalan gyomorprobléma kínzó tüneteinek enyhítésére képes.

Mindez a benne található inulinnak köszönhető, amely emészthetetlen szénhidrát, azaz rostanyag. Segíti a gyomrunkban dolgozó baktériumok működését, ezzel javítva emésztőrendszerünk hatékonyságát. A fokhagyma egyébként erős antioxidáns és antibakteriális hatással is bír, ezek szintén olyan tulajdonságok, amelyek segíthetnek az emésztőrendszeri problémák orvoslásában.

Egyetlen dologra kell csak igazából figyelnünk: a fokhagyma főzés hatására elveszíti jótékony élettani hatásait, így ha maximálisan ki szeretnénk aknázni pozitív tulajdonságait, fogyasszuk nyersen. Finom pirítósra dörzsölve, de egy egyszerű salátát is remekül feldob a fokhagymás dresszing. Persze a jóból is megárthat a sok, kezdjük kisebb mennyiségekkel, ne faljunk be rögtön egy egész fejnyit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.