Egészség

Eléggé elkeserítő, hogy milyen kevesen zuhanyoznak edzés után

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.03 | 07:46

A legnehezebb dolog az edzésben az, hogy az ember rávegye magát. Ha már ott vagy a teremben te is belátod, hogy nem is olyan vészes ez, mindig csak az első lépés a nehéz. Miután teljesítetted a gyakorlatokat, a büszkeségnél már csak egyetlen jólesőbb érzés van: a zuhanyzás. Nos, úgy tűnik ezt nem mindenki gondolja így.

Fotó: Pixabay / xusenru
Fotó: Pixabay / xusenru

El sem tudjuk képzelni, hogy lehet valakinek bármi más az agyában egy izzasztó edzés után, mint a fürdés. Pedig elég sokan vannak vele úgy, hogy inkább passzolják ezt a dolgot. A showerstoyou.co.uk 1000 edzőterembe járó embert kérdezett meg a testmozgás utáni higiéniai szokásairól, az eredmény pedig elég sokkoló volt.

73%-uk bevallotta, hogy nem fürdik rögtön az edzés után, 43%-uk még az izzadt zokniját sem veszi le csak órákkal később, 18%-uk pedig egyáltalán nem használja a zuhanyt, miután megizzadt.

Fúj. De ez még nem minden, a megkérdezettek egyharmada szerint az edzőruhát elég csak három alkalom után kimosni, addig bőven használható.

Reméljük nem kell nagyon részletekbe bocsátkoznunk azzal kapcsolatban, hogy ez miért probléma. De a biztonság kedvéért azért leírjuk, hogy ha izzadság marad a bőrön az irritációhoz vezethet, bőrproblémákat okozhat, sőt, a baktériumoknak is remek telephelyet biztosít, a szagokról már nem is beszélve. Tessék zuhanyozni és rendszeresen mosni a szennyest!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló