Egészség

Íme a legmeggyőzőbb indok, amivel ráveheted a párod a masszírozásra

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.10 | 17:28

Amellett, hogy csodálatosan érzed magad közben és természetesen utána is, akad még néhány meggyőző érv amellett, hogy miért jó, ha a párod rendszeresen megmasszíroz. Például rá is hatással van.

Fotó: Pixabay / Spiritze
Fotó: Pixabay / Spiritze

A British Psychological Society legújabb tanulmánya arra világított rá, hogy nemcsak az részesülhet mindenféle fizikai és érzelmi feltöltődésben, akit masszíroznak, hanem az is, aki masszíroz. Ezzel a nyomós érvvel bármikor rá tudod venni a partneredet egy kis nyomkodásra.

A kutatás során 19 párt vizsgáltak a szakértők, összesen három héten keresztül. A felmérésben minden egyes masszázs előtt és után is elég részletesen kikérdezték a résztvevőket fizikai- és lelki állapotukról, a kapcsolatuk milyenségéről, stresszfaktorokról és az általános hangulatukról. A párok mindkét felét meghallgatták, majd masszázs után ismét válaszolniuk kellett a kérdésekre.

Az hagyján, hogy az eredmények mindig pozitívabban alakultak annál, akit kényeztettek, de ugyanez történt azzal is, aki a masszírozást végezte.

Ez még semmi, a párok nagy része a három hét elteltével sem szokott le a programról, beépítették az életükbe a masszírozást, annyira látványosan volt jó hatással rájuk a procedúra.

A Northumbria University egy végzős hallgatója, Sayuri Naruse elmondta, hogy egyáltalán nem csoda, hogy kölcsönösen hatnak egymásra az ilyenkor felszabaduló érzelmek, hiszen ez a fajta intimitás nagyon sokat segít a kapcsolat megerősítésében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló