Egészség

A nassolás íratlan szabályai

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.18 | 10:43

A nassolnivalók nem feltétlen rontják el az egész diétádat, nem borítják fel fenekestül az életmódváltásodat, a lényeg csupán annyi, hogy megfogadj néhány tanácsot.

Fotó: Pixabay / Unsplash

A szakértők is azt vallják, hogy ha néha elcsábul az ember, az akár jótékony hatású is lehet, sőt, kifejezetten ajánlott is, hogy napjában többször is együnk valamit a főétkezések között.

Mit? Mennyit? Mikor?

Ez a három kérdés az, ami fontos ebben a témában. A mértéktartás itt is fontos, illetve az is, hogy milyen impulzus ösztönöz arra, hogy a szervezetedbe vigyél valami harapnivalót.

Győződj meg róla, hogy valóban éhes vagy-e!

Sokan hajlamosak vagyunk rá, hogy a testünk jelzéseit összetévesszük és éhségnek tulajdonítsuk, akár az unalom is okozhat hasonló tüneteket. Ittál elég vizet? Lehet, hogy csak szomjas vagy, egy pohár után valószínűleg elmúlik majd az éhségérzeted is. Ha 10-20 perc elteltével ez nem segít, akkor nincs mese, tényleg enned kell valamit.

Dönts okosan!

A cukrós, sós nasikat, ha lehet, messzire kerüld el és válassz valami egészségesebbet. Olyan ételhez nyúlj, ami teltségérzetet okoz, feltölt energiával, de mégis jó a szervezetednek. Magvak, zöldségek, gyümölcsök minden mennyiségben! Jöhetnek a szárított, aszalt finomságok is, vagy akár egy finom turmix is beválhat, de a kalóriákra vigyázz.

Figyelj a mennyiségre!

Az ideális az, ha a nasi csak egy kis harapnivaló, ami ellát annyi energiával, amennyivel a következő főétkezésig kihúzod . Lehet, hogy eleinte meg kell majd pontosan határoznod, miből mennyit ehetsz, hogy még véletlenül se ess túlzásba, de ne aggódj, hamar megszokod! Van egy remek trükk, amivel ugyan kicsit átvered magad, de legalább nem eszel majd sokat. Ha tányérra rakod a nassolnivalót, akkor nagy valószínűséggel kevesebbet fogyasztasz belőle, az agyad ugyanis azt hiszi majd, hogy minden elfogyott, ha meglátja az üres tányért.

Ne habzsolj!

Ha nassolnivalóra vágysz, iktass be egy kis pihenőt is. Készítsd ki az ételt, helyezd magad kényelembe, és lassan fogyaszd el! Élvezd az ízeket és a textúrákat, így ugyanis sokkal hamarabb fogod telinek érezni magad, szemben azzal, ha marokszámra habzsolod magadba a nasit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló