Életmód

Életveszélyes a TikTokon terjedő legújabb trend

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.08 | 15:33

A napvédő krém használata elhagyására buzdít a legújabb TikTok trend. Azt hangoztatják, hogy a napkrém rákot okoz és károsítja a bőrt. Szakértők szerint senki ne kövesse ezt a butaságot!

Szakértők aggódnak a TikTokon terjedő új trend miatt. A “noparasol” nevű mozgalom, arra ösztönzi az embereket, hogy hagyják el a napvédő krémet. Úgy vélik, a trend hamis állításokra épül, miszerint a napkrém rákot okoz vagy károsítja a bőrt, figyelmen kívül hagyva a tudományos bizonyítékokat, mely szerint a napvédő krém elengedhetetlen a bőrrák megelőzésében. – írja a walesonline.co.uk.

Veszélyes az új TikTok trend, mely a naptej elhagyását javasolja/Fotó: 123rf.com

A veszélyek között említik a bőrrák kockázatát. A napvédő elhagyása jelentősen megnöveli a nap okozta károsodások, így a bőrrák kockázatát. Ezen kívül gyorsítja a bőröregedést. A napfény az öregedés egyik fő oka, a napvédő elhagyása felgyorsítja a ráncok, a pigmentfoltok és a bőr megereszkedésének megjelenését.

Szakértők fokozottan felhívják a figyelmet, hogy használjunk napvédőt. Válasszunk a bőrünknek megfelelő faktorszámú napvédőt, és vigyük fel bőségesen 20 perccel a napra menetel előtt, majd ismételjük meg kétszer óránként, vagy gyakrabban, ha úszunk, izzadunk, vagy törölközővel megtöröljük a bőrünket. Figyelmeztetnek arra, hogy ne higgyünk el mindent, amit az interneten olvasunk.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló