Egészség

Pestissel diagnosztizáltak egy amerikai gyereket

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.14 | 13:16

Megtörtént az, amire aligha számítottunk, pedig az oltásellenes-konteó terjedése miatt világszerte egyre nagyobb esély van rá: pestises lett egy idahói kisgyerek.

A döbbenetes hírt, ami az egész amerikai sajtót – hogy stílszerűen fogalmazzunk – megfertőzte, az Idaho State Journal jelentette először.

Az esetről annyit tudni, hogy a gyerek a szomszédos Oregon államban vett részt egy kiránduláson, mikor kórházba szállították, de azt nem tudni, hol és hogyan betegedhetett meg.

A kis beteg nevét, korát és nemét a hírekben nem említik a család kifejezett kérésére, annyit azonban elárulnak, hogy a gyerek a körülményekhez képest jól van, fel fog épülni.

Míg a középkorban a pestis milliókat pusztított el, napjainkban az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Hivatal (CDC) évente átlagosan hét pestises esetet regisztrál.

Mivel a betegség gyakorlatilag felszámolásra került és a kevés kivétel ma már gyógyítható, védőoltás a pestis ellen nincs, de a CDC szerint hamarosan súlyos himlő-, kanyaró- és gyermekbénulás-járványok jöhetnek, ha az oltásellenes hangulat nem csillapodik.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló