Egészség

Van egy gyümölcs, amelyik segít az edzésben és az izomláz megelőzésében

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.17 | 07:46

Gyulladáscsökkentő, vas, magnézium, kalcium van benne, és semmilyen káros mellékhatása nincs. Ráadásul bármelyik piacon megveheted.

Pörgesd rá a szervezeted az edzésre! Ehhez nem kell más, csak egy pohár cseresznyés ital!

Az antioxidánsban bővelkedő meggy és cseresznye rendszeres fogyasztása, kifejezetten hasznos az aktív fizikai mozgást végzők számára. A húsos, piros gyümölcs olyan alapvető tápanyagok, és vitaminok forrás, mint a magnézium, vas, kalcium, tamin, riboflavin és niacin. Ezek gyakori összetevői a sportolásra kifejlesztett italoknak, azonban biztosra mehetünk, ha mi magunk válogatjuk össze a frissítő kellékeit.

Mellékhatások nélkül

Ugyancsak nagy előnye a cseresznyés gyümölcsös italnak, hogy semmilyen, a szervezet számára káros mellékhatása nincs, ellentétben a legtöbb mesterségesen előállított szerrel. Másrészt a versenyszerűen sportolóknak elengedhetetlen, hogy az elfogyasztott készítmények megfeleljenek a tiszta versenyhez szükséges kritériumoknak.

A doppingszerek között azonban számos étrendkiegészítő szerepel. A kockázatok kiküszöbölésének legbiztosabb módja tehát a valódi gyümölcs.

A fitt cseresznyelé kellékei

Ahhoz, hogy egy valóban ízletes, minden hasznos tulajdonságát előhozó gyümölcsös italt készítsünk, alaposan szemügyre kell venni, milyen alapanyagokat használunk. A legfontosabb természetesen az, hogy érett, sötét színű, ropogós cseresznyét találjunk.

Miután a szemeket alaposan megmostuk, tehetjük is a turmixgépbe! Zsírszegény joghurt, és egy C-vitamin tabletta hozzáadása után, már kapcsolhatjuk is be a gépet. Ha turmix helyett, csak friss cseresznyelére vágyunk, hagyjuk ki a joghurtot, majd a szeletelés után szűrjük át az elkészült italt!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.