Egészség
Javítja az emésztést, ha gyakran eszünk tücsköt, állítja egy friss tanulmány
Tücsköt mi magunk is foghatunk a kertben vagy a parkban. Feldobja az étkezést, tisztítja a bélrendszert és még számos egyéb pozitív egészségügyi hatása is van.
A tanulmányt elkészítő Valerie Stull, a Wisconsin-Madison Egyetem Környezettudományi Tanulmányok tanszékének munkatársa 12 éves kora óta fogyaszt rovarokat. Első alkalommal, Közép-Amerikában, egy tál sült hangyát tettek elé, ő pedig vette egy mély lélegzetet, és belekóstolt – majd meglepve konstatálta, hogy az bizony elég finom. Innentől kezdve egyre inkább érdekelni kezdték az ehető rovarok, amik sokkal több fehérjét jelentenek az emberi szervezet számára, mint a hagyományosan fogyasztandó állatok. A tücsök pedig, ha rendszeresen az asztalunkra kerül, további pozitív hatást gyakorolhat a szervezetre. Az emésztést segíti azzal, hogy támogatja a bélben található hasznos baktériumok gyarapodását, de gyulladáscsökkentő hatása is van. A tanulmányt egy kutatás előzte meg, melynek során 20 férfit és nőt (18-48 év közöttiek) tápláltak meghatározott időn keresztül rovarokkal, elsősorban is tücskökkel. Természetesen nemcsak azzal, de tücsköt mindennap kaptak a kísérletben részt vevők. Rendszeresen vizsgálták a székletüket és a vizeletüket, és abból vonták le a fenti következtetéseket. Valeria Stull szerint további kutatásokra lenne szükség, illetve felvilágosításra is, hogy aztán a rovarok fogyasztása ugyanolyan természetes és álatlános legyen mindenhol a világban, mint Közép- és Dél-Amerikában, Afrikában vagy a Távol-Keleten.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.