Egészség

Az elefántokban találtak egy újfajta gént, ami segíthet az emberi rákgyógyászatban

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.15 | 17:16
  • trendindex: 2

Minél nagyobb testű egy élőlény, annál gyakoribb a lehetősége a rák kialakulásának a testében.Leszámítva az elefántokat. Míg az emberek kábé 20%-a lesz rákos, addig az elefántoknak pedig mindössze 5%-a.

A tudósokat a 70-es évek óta foglalkoztatja, vajon miért ilyen ellenállók az elefántok a betegséggel szemben, most viszont úgy tűnik, meg is van a megoldás. A Chicago-i Egyetem kutatói jelentették be a hírt, hogy felfedeztek az elefántokban egy rákvédelmi mechanizmust, aminek az a feladata, hogy minden olyan sejtet elpusztítson, ami rákosodásnak indul. Bár még kutatják ezt a védelmi rendszert, de ahogy a kutatás vezetője mondta

ha megértjük a gén működését, akkor az jelentős előrelépést hozhat az emberi rákkutatásban.

Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ez lehet, hogy több évtizedig fog tartani, vagyis egyelőre még nem kell ünnepelni. Valamit ugyan találtak, de mire abból bizonyítást nyert eredmény, majd gyógyszer válik, az sok idő. Nemcsak az elefántokat vizsgálják, léteznek más állatok is a Földön, például bizonyos fajta bálnák, patkányok és denevérek, akikben szintén található egy erős és szokatlan védelmi rendszer úgy, mint az elefántokban is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló