Egészség

Ha igazán zöld vagy, gombákkal oltott halotti lepelbe temetteted el magad, hogy komposztként térj vissza a nagy körforgásba

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.17 | 16:37

Nem szívesen gondol bele az ember, pedig egyre komolyabb kérdés ez: halálunk után mi történik testünkkel? Földi maradványaink terhelik, vagy ápolják majd környezetünket? A döntés most a mi kezünkben van.

Forrás: youtube.com

Nagyon leegyszerűsítve a halálunk után két dolog történhet a testünkkel. Európában a leginkább elterjedt a koporsós temetés. Kevesen tudják, hogy ilyenkor különböző anyagokat injekcióznak a testbe, hogy megakadályozzák, pontosabban késleltessék a bomlási folyamatokat. A formaldehidnek köszönhetően horror nélkül lemehet a ravatalozás, az elhunyt utolsó megtekintése. Csakhogy sokkal később, amikor már semmi sem védheti meg a porhüvelyünket, bizony a maradványainkkal együtt a sok mérgező anyag is belekerül a földbe, legyen akármilyen szuper koporsónk is.

A másik lehetőség a hamvasztás. De ha jobban belegondolunk, ez sem túl környezetbarát, hiszen energiát használunk el, miközben korom, szén-dioxid és fémek kerülnek a levegőbe. Ez például egy akkora országban, mint az Egyesült Államok azt jelenti, hogy évente csak a krematóriumok 246.240 tonna szén-dioxidot küldenek a levegőbe – 41.040 autó termel ugyanennyit.

Forrás: youtube.com

Aki felelősséget érez a környezete iránt, annak egyik sem jelenthet megoldást. A Coeio most őket szólítja meg: olyan, gombákkal átitatott ruhákat árulnak, melyek temetés után szépen lebontják és “tápanyaggá” alakítják az emberi maradványokat. A ruha neve: A Végtelenség Temetési Ruhája.

És valóban: van valami megkapó ebben az ötletben. A feltalálói szerint az volt a cél, hogy valahogyan megtisztítsák az emberi maradványokat, mielőtt visszatérne az anyatermészetbe. Az emberi test ugyanis számos mérgező vegyületet tartalmaz, több százra teszik a szennyező anyagok számát. Ide sorolják a nehézfémeket, mint a higany és az ólom, a különböző vegyi anyagokat, a holttest tartósítására használt szereket. Ezek mind-mind beleszivárognának idővel a talajba és az ivóvízbe. És itt jönnek a képbe a gombák.

via GIPHY

Sok gombafajjal kísérleteztek a feltalálók, elsősorban olyanokat kerestek, amelyek köztudottan jótékony hatást fejtenek ki szennyezett környezetben. A feltalálók saját bőrükkel, körmükkel és hajukkal “etették” a gombákat, míg rátaláltak a leghatékonyabb fajra. Innen már csak egy lépés volt az az egész testet elfedő ruha, amit gombaspórákkal oltanak be.

Így temetés után a gombák nemcsak a testet, de a mérgező anyagokat is felzabálják, átalakítják, tiszta, szennyeződés és káros anyag mentes maradványokat hagyva hátra. Azzal a feltalálók is tisztában vannak, hogy első hallásra sokkoló, valakinek egyenesen megbotránkoztató lehet gombaruha. De bíznak abban, hogy egy idő után egyre többen gondolnak bele elkerülhetetlen végzetükbe, s akkor már nem is lehet olyan idegen az emberkomposzt gondolata. Hiszen így a lehető legtisztább módon kerülünk vissza az anyatermészetbe, s egyesülünk újra a környezetünkkel.

Az első rendeléseket már fogadta a cég, aki pedig nagyon irtózik a gondolattól, az akár gyémántként is ragyoghat az örökkévalóságig.

Forrás: youtube.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló