Egészség

Belehalt a máj-átültetésbe az anyuka, akiért milliók szorítottak

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.25 | 06:46

39 évesen hunyt el a vastagbélrákot túlélő nő.

Erika Zak milliókat inspirált azzal, amilyen elszántan küzdött a máj-átültetésért. Már épp az életmentő műtétre került sor augusztus 23-án, amikor a 39 éves nő megviselt szervezete feladta a csatát.

Férje, Scott Powers elmondta, hogy előző nap délután szabadult fel egy máj, és a Cleveland Clinic csapata már elő is készítette a transzplantációt. Erika már több, mint egy éve várt erre a szervre, így a lelkesedése is az egekbe szökött. A beavatkozás előtti perceket ötéves lányával,  Loïe-val töltötte.

Csodálatos módon összeállt minden, hogy a beültetés megvalósuljon. Fél órát lehetett bent a lányunk, aztán neki is álltak az orvosok a műtétnek. De az anya szervezete nem tudta kezelni a beavatkozás közbeni traumát. Erika még a műtét alatt vesztette életét.

áll a család közleményében.

A legmélyebb hálánkat szeretnénk kifejezni azok felé, akik támogattak minket ebben a nehéz időszakban.

Erika állhatatossága testesítette meg számukra a reményt és az erőt.

Erika Serege

bátorította a betegsége alatt a nőt: a közösségi média harcosai osztották meg a történetét, majd a humorérzékét és az életörömét is szinten tartották. A rákot túlélő Zak asszony elhunyta után is jól jön a segítség: a hozzátartozók pénz-alapot hoztak létre a temetéshez és az egyéb, felmerülő költségek miatt. Még életében nyilatkozta a nő azt, hogy

Most minden a küzdésről szól, de ennek nem így kellene ennie. Szívás az, ha az emberek fel sem fogják, hogy képesek harcolni. Még annyi mindent kellene látnom, megélnem. A halálnál sokkal jobban érdekel az, hogy mit hagynék itt.

Zak az arca lett a szervátültetésre váróknak. A műtét előtt már vért hányt, és a bőre is lehámlott, a lábai alig bírták el a súlyát.

Ezt a fájdalmat nem tudod leírni. Még ha a saját szemeddel látod, akkor sem. Csak ha átéled. A többiek néznek téged, és fogalmuk sincs, mi megy végbe benned.

A házaspár ’98-ban, Providence-ben jött össze az egyetemi évek alatt. 2009-ben, halloweenkor házasodtak össze, és a nehézségek még inkább összekovácsolták őket.

Az elmúlt öt év a gyereknevelés mellett 70 kör kemoterápiát is jelentett Erika számára. Műtétek is jártak a végbélrák kezelésével, és mellékesen egy ökölnyi lyuk is keletkezett a májában. A biztosítója kifarolt a transzplantációs műtét mögül, ám a nagybeteg nő nem hagyta magát. Írt a vezérigazgató számára pár elgondolkodtató sort, mire David Wichmann cége mégis bevállalta a kockázatot.

A család Oregonból Clevelandbe költözött, és lelkesen figyelték a várólistát. Mikor Erika állapota rosszabbodott, szívhez szólóan kérte, hogy minél többen iratkozzanak fel szervdonornak, teszi hozzá a CNN.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló