Egészség

Na ne, kanyarós tini miatt veszélyes a kaliforniai Disneylandbe látogatni!

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.25 | 09:18

Egy új-zélandi lány cipelte be a kórokozót.

A Disney California Adventure-be látogatott egy új-zélandi tini a hónap folyamán, aki a kanyaró vírusát hagyhatta a helyszínen. Az Orange County-i tisztiorvosi szolgálat figyelmeztet: kitehetjük magunkat a fertőzés kockázatának, ha mostanában lépünk be a szórakoztató-komplexumba.

via GIPHY

Augusztus 12-én érkezett meg az élménycentrumba a fiatal lány, aki a közeli Desert Palms hotelben (631 W. Katella Ave.) töltött pár napot. A hatóság megpróbálja felkutatni, kik fertőződhettek meg az augusztus 11-15 közti időszakban a környéken. Aki ott tartózkodott, és szokatlan kiütést vesz észre a bőrén, az feltétlenül nézesse meg magát orvossal. Ha jelenleg nincs tünete, akkor is érdemes egy vizsgálatot lefuttatni, ugyanis akár 21 napig is lappanghat a kór.


Ha már kifejlődtek a külső nyomok, akkor célszerű otthon tartózkodni, a tömeget kerülni, és úgy felvenni a kapcsolatot az egészségügyisekkel. Dr. Nichole Quick tájékoztat arról, hogy nem csak bőrproblémák, de heves láz, köhögés és vörös, vizenyős szemek is társulhatnak az állapothoz:

Könnyen terjed a vírus a levegő útján, és minimum négy napig lappang. Érdemes védőoltással óvni a szervezetünket a hatásaitól.

idézi a Foxla.com.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.