BabaMama

Sírunk, egy oltásra váró kisbaba az oltásellenesek miatt lett kanyarós!

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.20 | 06:46

Mások hiedelmei miatt a nyájvédettség sérült, ezért lett beteg a nyolchónapos csecsemő.

Fainy Sukenik vakcina-párti, és mind a négy gyermekét oltatja is, amikor aktuális a beavatkozás. Igen ám, de a nyolchónapos babája még nem kaphatta meg azt a szurit, ami a kanyarótól megvédte volna. A kis Shira Goldschmidt kórházba került, és ráadásul lehet, hogy a vírusfertőzés miatti szövődményekkel is küzdenie kell majd a későbbiekben.

A betegséget egyértelműen az oltásellenesek miatt kaphatta el, mivel miattuk szűnt meg a nyájvédettség. Az édesanya tombol dühében, mert a vakcinálást elutasítók miatt mostanra már több járvány is kipattant. A kétlaki család Amerika mellett Izraelben is sokat tartózkodik. Az oltásellenesek járva-kelve terjeszthetik a vírust, és az oltáspártiak egyéves kor alatti csöppségei is jó eséllyel elkaphatják tőlük a fertőzést.

Nagyon frusztrál a dolog. Volt egy-két szavam a Facebookon az oltásellenesekhez: a döntésetekkel a mi babáinkat veszélyeztetitek!

A járványügyi szakértők szerint még sok hasonló eset következhet be az Államokban. Ha egy 12 hónaposnál fiatalabb csecsemő kerül be egy helyiségbe, ahol két órával korábban egy vírushordozó járt, akkor simán elkaphatja a kórt. A kanyaró ilyen ragályos tud lenni, figyelmeztet a hatóság.

A mi babáink ugyanolyan sérülékenyek, mint az izraeli csöppségek. És a vírus is ugyanaz.

tájékoztat Dr. William Schaffner.

Shira még decemberben lett taknyos, és a láza is felment 40 fokra. A szülők azonnal orvoshoz vitték a kislányt, ahol azt a diagnózist kapták, hogy valami vírus okozza a bajt, ami remélhetőleg hamar el fog múlni. De mikor pár nap elteltével a piros foltok is megjelentek, akkor már tudni lehetett, hogy itt többről van szó:

Mindenhol pöttyös lett, nem csak a teste egy részén – a kéz- és lábujjai közé, de még a szájüregébe is jutott! Tapasztalt anya vagyok, de ilyet életemben nem láttam! Nagyon megrémültem.

Enni és inni sem nagyon tudott a baba, a légzése lelassult, és annyira legyengült, hogy még a fejét is nehezére esett tartania.

Kórházba vitték, ahol elkülönítve, intravénás táplálást kapott a kis beteg. Erről egy héber nyelvű, szívtépő posztban számolt be az anyuka.

Beszéljünk egy kicsit a döntés szabadságáról, meg arról, hogy valóban az ördögtől valók-e az oltóanyagok! Vallom, hogy mindenki abban hihet, amiben akar, de tudnia kell, hogy ezért a döntéséért más milyen árat fizethet.

Sukenik azt javasolja, hogy az oltásellenesek lehetőleg éljenek egy elzárt területen, vagy hordjanak egy transzparenst maguknál, hogy így tájékoztassák a többieket.

Szégyelled, hogy nem oltatsz? Ugye, hogy nem? Akkor vegyél magadra valami jelet, hogy én is eldönthessem – akarom-e, hogy a gyerekem a tiéddel játsszon.

Izraelből indult a mostani legnagyobb amerikai járvány…

…amikor 2018-ban egy beoltatlan, ultra-ortodox zsidó kisgyerek New Yorkból a Közel-Keletre látogatott. A Nagy Almából aztán egy másik fertőző beteg Michiganbe repült – az eredmény: 41 kanyarós. Összesen tavaly március óta az Államokban ezer, míg Izraelben négyezer esetet jelentettek.

Ezer gyerek közül egy vagy kettő jó eséllyel nem éli túl. Nem félek, de azért még aggódom miatta. Istennek hála, Shira jól van, vidám lett; most egyéves, és el is kezdett járni.

De még nincs vége a rémálomnak – további komplikációk adódhatnak az orvosok szerint. Hét vagy tíz év múlva is előjöhet valami, kezdve az SSPE-től (szubakut szklerotizáló pánenkefalitisz) a különböző agyi rendellenességekig.

A Facebook-posztnál többezer hozzászólás született, pozitív és negatív egyaránt. Az oltásellenesektől megkapta, hogy “rossz anya”, és szerintük a kislány inkább génhibás lehet.

Próbáltak összeveszni velem, de nem hagytam magam. A saját szememmel láttam, mit jelent egy kanyaró, és mirajtunk van a felelősség, hogy ez a járvány végleg eltűnjön. Más baba ne kerüljön ekkora veszélybe!

idézi a CNN.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló