Egészség

Vírusteszten kell átesnie Fülöp belga királynak is

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.09 | 14:48

Ezt kívánja meg a helyzet.

Koronavírus-teszten kell átesnie Fülöp belga királynak, miután a kormányalakítási tárgyalások vezetésére felkért egyik belga politikus, Egbert Lachaert megfertőződött. A Flamand Liberálisok és Demokraták (Open VLD) politikusa még pénteken folytatott megbeszélést a belga uralkodóval – közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.

A belga királyi palota arról tájékoztatott, hogy a megbeszélések során az előírt másfél méteres távolságtartás szabályait mindvégig tiszteletben tartották. Az uralkodót elővigyázatossági okokból, saját és családja egészsége érdekében tesztelik. A napilap arról is beszámolt, hogy a flamand politikusnak fertőzése miatt karanténba kell vonulnia. A kormányalakítást célzó tárgyalások megakadhatnak, ugyanis a megbeszéléseken részt vevő többi pártelnöknek szintén vírustesztet kell végeznie. Ameddig azok eredménye nem ismert, az ülések szünetelnek. Fertőzöttségük esetén helyetteseik folytatják a megbeszéléseket – közölték.

A kormányalakítást célzó koalíciós tárgyalásokat Egbert Lachaert a flamand szocialista párt (SP.A) elnökével, Conner Rousseau-val augusztus közepe óta vezeti. A politikusokat a belga király azt követően kérte fel erre, hogy a megbeszéléseket addig vezető politikusok visszaadták mandátumunkat, mivel a tárgyalások megrekedtek. Az országot 2018 decembere óta már a második – korlátozott hatalommal rendelkező – ügyvivői kormány irányítja, mivel a négypárti szövetség akkor felbomlott.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.