Egészség

Az Alzheimer-kór egyes tudósok szerint vírusként terjed, mint a nátha

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.14 | 15:18

Sokkoló, hihetetlen elmélet.

A Journal of Alzheimer’s Research című szaklapban publikált kutatás szerint 31 tudós és orvos – többek között a Cambridge, az Edinburgh-i és a Manchesteri Egyetem munkatársai is – állítja, hogy mikróbák okozzák az Alzheimer-kórt. Bár az ellentmondásos elméletre a tudományos világ egyelőre hitetlenkedve reagált, már korábban is több mint száz tanulmány létezett, amely a memóriavesztéssel járó betegséget a herpes simplex virus 1-hez, a HVV-1-hez kötötte.

Más feltételezések arról szólnak, hogy egy olyan baktérium okozza a betegséget, amely tüdőgyulladást is okozhat. A szakemberek szerint azért főként idős embereket érint az Alzheimer, mert az immunrendszer ilyenkor már legyengült, és az időskori betegségek is kedveznek a vírusok és baktériumok megtelepedésének.

A sokkoló, hihetetlen elméletnek ugyanakkor pozitív hozadéka is van: ha tényleg fertőző az Alzheimer-kór, akkor viszont a vírus a hagyományos orvoslás egyszerű módszereivel – antibiotikumokkal és a antivírus gyógyszerekkel – el is űzhető a szervezetből.

Nyitókép: https://pixabay.com/hu/users/tumisu-148124/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.