Egészség

Mérd az időt, mert nem jó, ha túl gyorsan eszel

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.18 | 14:03

Megéri megmérni, különben még valami baj lesz.

Fotó: 123rf.com

Sokunknak ismerős szituáció: akár 30-45 percet eltöltünk a vacsoránk elkészítésével, amelyet aztán töredék annyi idő alatt belapátolunk. Teljesen eltelünk, ám ennek ellenére már 1-2 órával később a hűtőszekrény felé vennénk az irányt, hogy nassoljunk valamit. Ördögi kör, de van kiút. Lássuk, mire jó a stopper az étkezőben!

Végezzünk el egy egyszerű kísérletet! Vacsora előtt fogjuk meg a telefonunkat, és mielőtt elkezdenénk enni, indítsuk el rajta a stoppert. Étkezzünk a szokásos tempónkban, majd állítsuk le a visszaszámlálót az utolsó falat elfogyasztása után. Mennyit mutat? Ha 10 percnél kevesebbet, akkor valószínűleg valamit rosszul csináltunk. Ugyanis ha ilyen sebességgel fogyasztjuk el az ételt, önkéntelenül is többet eszünk összességében, mint amennyire valójában szükségünk van. Szervezetünknek nincs ideje arra, hogy jelezze, már eleget ettünk, ideje abbahagyni.

Fotó: 123rf.com

Ezen a ponton jöhet a következő telefonos kísérlet. A következő vacsora alkalmával állítsuk be telefonunk visszaszámlálóját 20 percre, majd próbáljuk ennyi idő alatt elfogyasztani ugyanazt az adagot, amelyet korábban rövidebb idő alatt ettünk meg. Lehet, hogy az elején figyelnünk kell, de már pár alkalom után érezhető változás fog bekövetkezni. Jobban érezzük az étel ízét, sőt akár azt is elérhetjük, hogy a korábban elfogyasztott ételmennyiség felével, kétharmadával jól fogunk lakni. Jó ötlet, ha a maradékot eltesszük későbbre, így ha mégis megéheznénk, már a „nasi” is biztosított, ráadásul többletkalória nélkül.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló