Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Egészség

Igen, a férfiak is színlel(het)nek orgazmust

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.03 | 12:15

Simán megtehetik és meg is teszik. Egy kutatás szerint a megjátszott férfiorgazmus gyakoribb, mint hinnénk.

Orgazmus színlelése
(kép: Pixabay)

A nők többsége számára nem okoz nagy kihívást az orgazmus színlelése. Megfelelő nyögésekkel álcázza, hogy nem élvezett el, de a férfiak esetében egyértelműbb jele van a gyönyörnek. Ennek ellenére mégis számos férfi létezik, akik gyakran játsszák el a kéjérzés legmagasabb fokát.

Egy kanadai kutatás szerint a férfiak negyede színlelt már orgazmust jelenlegi kapcsolatában. Az okok általában hasonlóak, mint a nők esetében. A Mechanical Turk online platformon 230 fiatal férfi – 18 és 29 év közöttiek – számolt be tapasztalatairól, s bizony 25 százalékuk színlelt már az ágyban.

„A férfiak is színlelik az orgazmust, méghozzá ugyanúgy szexuális és kapcsolati okok miatt, mint a nők. A tapasztalat ilyenkor nem a legjobb, gyakran nem sikerült a megfelelő partnert választani, és ezért nem elég erős a vágy, illetve az ahhoz kapcsolódó elégedettség sem”

– olvasható a tanulmányban.

Gyakori azonban az is, hogy a férfi szereti a partnerét, és szeretné összehangolni vele a gyönyört, ezért jön képbe nála az orgazmus színlelése. Van persze, hogy egyszerű fiziológiai okok állnak a háttérben: a túlzott alkoholfogyasztás miatt nehézkessé válik az elélvezés, ezért a férfi inkább színlel. A Psypost.org szerint a férfiak az aktusok legalább 30 százalékában színlelnek.

A szakemberek szerint fontos, hogy a párok nyíltan beszéljenek arról, hogy élvezik-e a szexet, és merjék kommunikálni vágyaikat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.