Egészség

Itt vannak Marilyn Monroe kedvenc ételei

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.20 | 08:18

Nos, akkoriban nem éppen a fitnesz vagy a paleo diéta volt a menő. Marilyn nem barna rizst vagy superfoodot evett, hanem laktató kajákat kevert az egészséges ételekkel. Lehet, hogy ez a titok nyitja?

Pixabay.com

Marilyn Monroe, eredeti nevén Norma Jeane Baker a világhírt színészi tehetségével érte el, ám hihetetlen vagy sem, főzni is nagyon jól tudott. Aki ismerte és kóstolta a főztjét, mind azt nyilatkozta, hogy egyedi és rendkívül finom ételeket készített. Nézzük hát, melyek voltak a kedvencei. Nem éppen fitnesz ételek.

Steak

Miss Monroe étrendje gazdag volt fehérjében, szerette a vörös húst. A nagy szelet húsokra esküdött, a köretet pedig egyáltalán nem vitte túlzásba. Általában egy maréknyi nyers sárgarépát szolgált fel kedvenc steakvacsorája köreteként.

Bárány

A bárányhúst sem vetette meg, leginkább fűszeres páccal ízesítve. Még az is előfordult, hogy a szállodai szobájában elektromos sütőben készítette el magának. (Ezt tényleg nem gondoltuk volna…).

Pixabay.com

Máj

A csirkemáj szintén nagy kedvence volt, általában mousse-t készített belőle. Mi magyarok pedig a májkrémvariációkat részesítjük előnyben.

Sárgarépa

Marilyn imádta a sárgarépát, volt, hogy pirítva ette köretként, de gyakran egyszerűen nyersen rágcsálgatta. Ilyenkor nyuszinak nevezte magát.

Káposzta

A káposzta rendkívül egészséges: csökkenti a vérnyomást és javítja az emésztést. A filmcsillag sem vetette meg, hogy erősnek és szépnek érezze magát tőle.

Hot dog

Az egyszerű sorból származó sztár nem tagadta meg gyökereit, és változatlanul szerette gyerekkora ételeit. Készült is róla egy híressé vált fotó, amelyen hot dogot fogyaszt, igaz kifli nélkül.

Csokis-karamellás fagylaltkehely

Az édességek terén inkább minimalista volt. Imádta a fagylaltkelyheket, de nem komplikálta túl, ha ilyet készített. Bár a csoki és karamell, ez épp elég is, nem?

Hamburger

Az 1950-es években virágkorukat élték az amerikai dinerek, ahol a hamburgerek az egyik leggyakrabban rendelt ételek voltak. Klasszikus és finom, kedvencünk ma is!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló