Egészség

Hoppá! Fokozza a nemzőképességet napi egy gyümölcsös smoothie

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.26 | 18:18

Azok a férfiak, akik naponta megisznak egy gyümölcsös smoothie-t, 5 százalékkal növelik termékenységüket. Minden ital, ami D vitaminban és omega 3-ban gazdag, hasznos segítség nemzőképesség szempontjából.

Egyetlen smoothie-ban annyi omega 3 zsírsav, mint egy lazacfilében, valamint D vitaminban is gazdag. További előnye, hogy az emberek többsége kevésbé hajlamos megfeledkezni a smoothie fogyasztásáról, mint az étrendkiegészítő tabletta bevételéről. A kutatók ezért abban bíznak, hogy idővel az orvosok is ajánlani fogják pácienseiknek a smoothie fogyasztását.

A smoothie a spermának és a méhnek is jót tesz, így nem csak a természetes úton próbálkozó párok termékenységi esélyeit növeli, de a lombikprogramban részvevő párok is 23 százalékkal nagyobb eséllyel válhatnak szülővé segítségével.

A Southampton University munkatársai 102 olyan párt vizsgáltak, akik épp IVF-re készültek, és kiderült, hogy a smoothie elfogyasztására sokkal jobban emlékeztek, mint a tabletta beszedésére vagy az egészséges életmódra.

„A smoothie hatására a sperma jobb úszó lesz, a méhben pedig nagyobb eséllyel tapad meg a beültetésre váró embrió”

– fogalmaz a kutatást vezető Alexandra Kermack.

Noha a leginkább hatékony gyümölcsös ital kimondottan tudósok receptje által készül, a férfiak és a nők hasonlóképp profitálhatnak a lazac és a multivitamin fogyasztásából is.

Nyitókép: https://pixabay.com/users/silviarita-3142410/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló