Egészség

Óvatosan nyúlj a teszt-rúzsért az üzletben, tele lehet bacilussal!

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.28 | 16:22

Immunrendszer-tesztnek sem utolsó Amerikában egy boltbeli smink-kipróbálás.

Egy nő beperelte a Sephora nevű, népszerű tengerentúli kozmetikai láncot, azt állítván, hogy az ott felvitt teszt-rúzstól kapott az ajka herpeszt. Az üzletben persze nem tüntették fel a kipróbálásra kihelyezett kozmetikai termék mellett, hogy

Figyelmeztetés: csak saját kockázatra próbálja ki, herpesz- és egyéb fertőzés-veszély!

 

Dr. Whitney Bowe bőrgyógyász is egyetért ebben, aki a Today számára megerősítette, hogy

Simán el lehet kapni a herpes simplex vírust, egy olyan személyes jellegű tárgytól, mint a rúzs. A kórokozó nagyjából egy hétig életképes a kozmetikum – és a tokja – felületén.

Ez ez csak egy típusú fertőzés – a doktornő szerint jócskán több veszély is rejlik a forgalmas üzletek tesztpolcain.

via GIPHY

A Rossen Reports csapata egy titkos küldetést hajtott végre: mintákat szedtek össze a gyanús kozmetikumokról, majd laborban kitenyésztették a gyűjteményt. Az eredmény még őket is meglepte. A három boltból olyan kórokozók is előkerültek, melyek főleg az emberi belekben és ürülékben szoktak tenyészni: az E. coli és a Klebsiella pneumoniae.

Mintha más bélsarát kennéd egyenesen a szájadra!

És a new yorki specialista szerint ezzel még mindig nem teljes a kép: a rendkívül veszélyes Staphylococcus aureus is felbukkant ugyanis, amely bacilus keléseket és sebesedést is képes okozni. Akkor támad nagy erővel, ha pont seb van az ember ajkán vagy kezén, esetleg ha a szemébe jut be.

A Sephora cég azt nyilatkozta, hogy számukra első a vásárlók egészsége és biztonsága, a teszt kozmetikumokat rendszeresen fertőtlenítik, cserélik vagy újratöltik. Illetve más módokat is biztosítanak a klienseknek, hogy a termékeket kipróbálhassák.

Az Ulta cég is hasonlóan szólalt meg, számukra is a meghízhatóság a fontos:

A higiénikus kipróbálásra bátorítjuk vevőinket, vegyék igénybe egyszer használatos smink felvivő applikátorainkat.

A Macy cég egyelőre elzárkózott a nyilatkozattól. Bowe azt javasolja, hogy ha mégis meg szeretnénk próbálni egy-egy árnyalatot, akkor lehetőleg a kézfejünk bőrén teszteljük. A szem és az ajak környéke érzékenyebb a fertőzésekre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Egészség
7 tipp az erekció javítására
  • szerző:nuus
  • 2023. 03. 11.