Egészség

Mától az esőcseppes esernyős emoji a biztonságos szex egyezményes jele

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.01 | 08:31

December elsején, az AIDS világnapján a Durex így figyelmeztet a biztonságos szexre.

15235619_1264893383532480_4985817416173417451_o

A világ legnagyobb óvszergyártó cége a kommunikációt könnyítendő veti be az esernyős emojit, főleg a 18 év alattiakat célozva. A nemzetközi szabványban elfogadott emoji lexikonban nincsen benne az óvszer, így pedig a biztonságos szexről sem könnyű csevegni. Főleg hogy felelősségteljes témákat is érint a kérdés: a különböző fertőzések és betegségek természetével kulcsfontosságú, hogy tisztában legyünk, már fiatal korban is. Az egyik legnagyobb veszély még mindig az AIDS, erről itt írunk részletesen.

Három hónapja dobta be a Durex figyelemkeltő céllal az egyébként fiktív, padlizsán ízű kondom ötletét, hátha a tojásgyümölcs pici képe helyettesítené az óvszert a telekommunikációban. De az emberek zöme azt sem tudta, mi fán terem ez a lila dolog, illetve a különböző írásrendszerek egységes kódolását és használatát meghatározó, nonprofit társaság, az Unicode Consortium sem lelkesedett az ötletért. Így került képbe az esernyő szimbóluma, mely jóval kézenfekvőbb asszociációkat kelt, főleg az esőcseppes, Umbrella with Raindrops variáció.

A cég által készített felmérés szerint a 16 és 35 év közöttiek 75%-a használ valamilyen emojit, ha szexet említ. De a Unicode nem enged meg semmilyen nyíltan erotikus emojit, így az emberek rákényszerülnek, hogy különböző zöldségek és gyümölcsök képét felhasználva, „virágnyelven” érintsék ezt a témát. Mostantól az esőcseppes ernyő lenne az egyezményes jel, mely a biztonságos együttlétre utal. A #CondomEmoji hashtag alatt látjuk a nemzetközi kampány eseményeit, melyben a magyarországi Facebook oldal is aktívan részt vesz.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.