Egészség

Spanyolországban tovább javultak a járványügyi mutatók!

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.01 | 11:18

Végre már!

Madrid, 2020. november 30., hétfő (MTI) – Spanyolországban tovább javultak a koronavírus-járvány mutatói a hétvégén; hétfőre 275-re csökkent a százezer lakosra vetített átlagos esetszám, amely pénteken még 307, a hónap elején pedig 525 volt.

A tartományok közül Kasztília és Leónban a legmagasabb a fertőzöttek aránya, százezer emberből 431-en igazoltan koronavírusosak. Továbbra is a Kanári-szigeteken a legkedvezőbb a járványhelyzet százezerből 77 esettel.

Fotó: Pixabay

A spanyol egészségügyi minisztérium jelentése szerint péntek óta mintegy 20 ezer fertőzöttet regisztráltak, kétezer esetben az elmúlt 24 órában diagnosztizálták a fertőzést.

Az első, még január végén igazolt fertőzés óta, több mint 1,6 millió embernél mutatták ki a koronavírus jelenlétét.

A dél-európai országban november 26-áig mintegy 23 millió tesztet végeztek el,  amelyből 16,4 millió PCR, 1,7 millió antigén, 2,6 millió szerológiai vizsgálat volt egyebek mellett.

A koronavírus már több mint 45 ezer ember halálához járult hozzá, 943-an az elmúlt egy hétben hunytak el. A legtöbb, 170 haláleset a dél-spanyolországi Andalúziában történt az utóbbi hét napban.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló