Egészség

5 egészséges és finom kiegészítő a smoothie-ba

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.09 | 11:18

Miért kéne a finom italoknak egészségtelennek lenniük? Az alábbi öt kiegészítő teljesebbé teszi a smoothie ízét, közben pedig jobban is érezzük majd magunkat tőle.

Az ajánlott napi öt adag nyers gyümölcs vagy zöldség elfogyasztása nem egyszerű feladat. Egy turmixszal azonban egy pillanat alatt bevihetjük ennek legalább a felét, ráadásul isteni kombinációkat lehet kikísérletezni! Bár önmagában vitaminbomba lehet egy okosan megalkotott smoothie, sokan azzal érvelnek ellene, hogy tulajdonképpen csak cukros levek, más értékes tápanyag nincs bennük. Ezen azonban könnyen segíthetünk: most bemutatunk öt kiegészítőt, ami egy pillanat alatt egészséges és tápláló itallá varázsolja őket!

Őrölt lenmag: magában bekanalazni egy adag lenmagot nem annyira finom megoldás, de bármelyik turmixunkba beleszórhatunk egy keveset – meg sem fogjuk érezni az ízét. Viszont így a főleg cukor- és víztartalmú italunkba rengeteg rost is kerül, amitől később fogunk megéhezni, ómega-3 tartalma pedig egészséges zsírokkal látja el testünket.

Görög joghurt: tele van fehérjével, a benne található probiotikumok pedig emésztésünk őrangyalai. Ráadásul istenien krémessé varázsolja italunkat!

Tofu: elsőre talán furcsán hangzik, hogy tofut teszünk egy italba, valójában viszont egy nagyon kényelmes megoldás: íze nincsen, a smoothie textúráját javítja, és ez az egyik legjobb növényi alapú fehérje!

Zabpehely: a cukrok gyorsan lebomló szénhidrátok – ezt kiegészítendő tegyünk zabpelyhet az italba, így sokkal tovább fog tartani a teltségérzés. Ráadásul rostokkal is tele van! Így már senkinek egy szava sem lehet, ha gyümölcsturmixot kortyolunk reggelire.

Dió: tele van fehérjével és többszörösen telítetlen zsírsavakkal – a dió tökéletes összetevője lehet smoothie-nknak, és lágy, finom ízt is ad hozzá. Működik a trükk a többi olajos magokkal is, de a dió puhább, mint a többi, ezért a turmixgép könnyebben elbánik vele.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.