Egészség

Ez a 115 éves nő elárulja, mit eszik kilószámra, hogy friss maradjon

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.22 | 15:08

Helena Pereira dos Santos, aki nemrégiben ünnepelte 115. születésnapját, meg van győződve arról, hogy felfedezte a hosszú élet titkát.

Santos 1908-ban született Sao Paulótól északnyugatra fekvő Rio das Pedrasban. A családja elmondása szerint a nő idős kora ellenére aktív életet él fizikailag és szellemileg egyaránt. Rendszeresen ellátogat a közeli piacra unokáival, és évente elzarándokol a világ legnagyobb katedrálisához, amely 270 kilométerre található otthonától.

A 115 éves asszony szerint a bab fogyasztásának köszönheti, hogy ilyen hosszú ideig megőrizte egészségét. Emellett hangsúlyozza a pihentető alvás, a mozgás és az örömteli élet fontosságát is. A hüvelyesekről már többször hallhattunk, mint az egészséges életmód kulcsáról. A bab gazdag tápanyagokban, amely hozzájárul a hosszú és egészséges élethez, tele vannak értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, növényi fehérjékkel és rostokkal. A hüvelyesek rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, pozitív hatással van a koleszterinszintre is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló